ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Івано-Франківській школі провели урок, присвячений ментальному здоров’ю, - Людмила Сірко

Дата: 05.09.2024 16:53
Кількість переглядів: 23


Фото без опису

Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко та регіональна  координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» Лариса Підвербецька побували у Івано-Франківському ліцеї № 3, де відбувся тематичний  урок для учнів третього класу «Що таке ментальне здоров’я та як про нього подбати».

«Ліцеїсти з великим задоволенням доєдналися до цього уроку,  їм розповіли про психологічні почуття, емоційні практики та навички з емоційної саморегуляції. На даний час піклуватися про своє ментальне здоров’я – це актуальна і надзвичайно важливо практика, - розповіла  Людмила Сірко. - Через війну збільшилося психологічне навантаження на дітей, окрім того, учні адаптуються до навчання, набувають умінь знаходити спільну мову з однолітками та вчителями. І все це потребує від них додаткових психологічних зусиль».

На сьогоднішньому занятті діти отримали знання для підвищення обізнаності про ментальне здоров’я. Під час уроку проводилися цікаві психологічні вправи, руханки, інтерактиви  та  техніки з використанням психологічних практик самодопомоги.  

Додамо, що в Івано-Франківському ліцеї № 3 та навчальних закладах області  триває тиждень ментального здоров’я. Проводяться різноманітні корисні активності з техніками психологічної самодопомоги. Педагоги інформують дітей про те, як працюють емоції та проводять ефективні тренувальні вправи, що допомагають стабілізуватися у складні моменти в умовах війни. І саме такі техніки важливі задля того, щоби подолати страх чи тривожність, заспокоїтися, розслабитися та підтримати учнів як під час навчання, а також і у позашкільному житті. 

Людмила Сірко вручила школярам подарунки та  зауважила, що такі артпсихологічні заходи допомагають  справитися із внутрішніми тривогами, переживаннями, а також дають корисні психологічні знання та відчуття позитивних емоцій.

Захід проводився в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?", яку ініціювала перша леді України Олена Зеленська.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора