ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Верховинській громаді стартував курс «Самодопомога+»

Дата: 13.08.2024 16:44
Кількість переглядів: 10

Фото без опису

Даний проєкт реалізовують фахівці ВБО «Конвіктус Україна» на базі Центру соціально-психологічної допомоги в межах проєкту «Стійкість: відновлення психосоціального благополуччя» у  рамках Всеукранської програми ментального здоров’я «Ти як?", яка проводиться за ініціативи Олени Зеленської.

 

Метою курсу є зменшення психологічного дистресу, що виникає в результаті негативного впливу стресогенних факторів, допомога  в опануванні навичками самодопомоги в періоди стресу.

 

На групових заняттях, які відвідують внутрішньо переміщені особи та люди з вразливих груп, особи, навчають методів управління стресом. Заняття базуються на протоколі ВООЗ «Самодопомога+», де учасникам пропонуються практичні вправи та вдосконалюються позитивні стратегії подолання стресу. 

 

Турбота про свій психо-емоційний стан зараз - це життєво важлива навичка для кожної людини, особливо, в кризовий період воєнного стану. Тому  фахівці проєкту працюють з ВПО й постраждалими від насильства та від війни, аби покращити їхнє психічне здоров’я, а також добробут.

 

Фахівці проекту працюють над тим, аби люди, які зазнали негативних наслідків війни, навчилися віднаходити внутрішній баланс, вміли керувати власними емоціями та поведінкою, приймали виважені рішення, мали більшу впевненість у власних силах та готовність до непередбачуваних змін.

Проєкт «Стійкість: Відновлення психосоціального благополуччя» реалізовує ВБО «Конвіктус Україна» за підтримки від проєкту USAID Ukraine - USAID Україна Розбудова стійкої системи громадського здоров’я, який впроваджує організація Пакт та Європейський інститут політики громадського здоров’я - ЄІПГЗ

Ти як?

Координаційний центр КМУ / Mental Health UA

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора