ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Долі біженців та вимушених переселенців інтерпретували в аудіовізуальній виставці «Переміщені долі: історії мужності та сили духу»

Дата: 21.06.2024 12:20
Кількість переглядів: 14


Фото без опису

Щорічно 20 червня відзначається Всесвітній день біженців. Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН), БФ "Стабілізейшн Суппорт Сервісез", БФ "Карітас Івано-Франківськ та партнерські організації по всьому світу організовують до цього дня різноманітні заходи, які мають на меті привернути увагу суспільства до проблем біженців та нагадати всім людям, що така категорія людей потребує захисту і підтримки.

Благодійний фонд «Рокада» традиційно долучився до відзначення цього Дня, аби привернути увагу до проблем, з якими зіткнулися ці люди, та визнати їхню стійкість, силу та мужність. У середмісті Івано-Франківська представники організації продемонстрували аудіовізуальну виставку «Переміщені долі: історії мужності та сили духу», участь у якій взяли працівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

На заході мешканці міста та внутрішньо переміщені люди почули 6 унікальних життєвих історій внутрішньо переміщених людей та біженців, які пройшли тернистий шлях від пошуку нового дому до успішної інтеграції в незнайомих містах. Вимушені переселенці з Сумщини, Луганська, Херсона, або ж біженці з Таджикистану, Ірану, Саудівської Аравії у своїх аудіо історіях розказали про власний досвід пошуку себе, періоду адаптації та життєві перемоги. Вони поділилися пережитими емоціями та тим, що дає сили триматися і досягати успіхів у складні часи.

Подія відбулася у відкритому форматі, на території якої було облаштовано 5 різних локацій, на яких можна було пройти профорієнтаційний тест для кращого розуміння себе і обрання майбутньої професії; переглянути документальний фільм про біженців та долучитися до панельної дискусії; поділитися своїми думками та побажаннями на карті України «Різні, рівні, єдині», а також висловити слова підтримки для кожного героя аудіо історії; долучитися до ігрової зони з настільними іграми; взяти участь в майстер-класі з ліплення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора