ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Івано-Франківську відбувся форум «Культурний ландшафт громад: безбар'єрний та ментальний рівні»

Дата: 19.06.2024 11:55
Кількість переглядів: 43

Фото без опису

Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко взяла участь у форумі «Культурний ландшафт громад: безбар'єрний та ментальний рівні», який відбувся у м. Івано-Франківську в Палаці Потоцьких в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», як день спільнодії «Пізнаємо культуру – підсилюємо себе».

На початку заходу учасники хвилиною мовчання вшанували всіх Героїв, які, боронячи територіальну цілісність та незалежність, віддали найцінніше - свої життя.

Людмила Сірко зазначила: «Сьогодні тема ментального здоров'я є дуже актуальною. Тому що не тільки ветеранам, родинам Героїв потрібна психологічна підтримка і допомога, вона потрібна кожному з нас. До початку війни ми мали багато планів, мрій, перспектив, які зруйнувала війна. Ніхто з нас навіть не міг подумати у XXI столітті на теренах Європи може розгорітися кривава бійня. Ми всі потребуємо допомоги у покращенні ментального здоров’я. Тому сьогодні говоримо про Всеукраїнську програму ментального здоров'я "Ти як", яка успішно пропагується під патронатом Олени Зеленської».

Додамо, що одна із цілей Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? – допомогти кожному знайти можливості посилення власної стійкості, навчити, як розвивати її самостійно. А якщо людина не справляється сама – підтримати фаховими сервісами, які впроваджуються у кожній сфері: медицині, освіті, соціальній сфері, зайнятості, секторі безпеки і оборони, бізнесах, громадському секторі тощо. Більше можна дізнатися на платформі Ти як? https://howareu.com

За словами Людмили Сірко, сфера культури є однією з найважливіших сфер покращення ментального здоров'я нації. Вона висловила сподівання, що працівники цієї сфери підсилять роботу координаційного центру з ментального здоров'я.

Начальниця управління культури, національностей і релігій облдержадміністрації Тетяна Бойко розповіла про доступність культурних послуг для різних верств населення. Також поінформувала про проведення різних заходів, форумів, квестів, дискусій та зустрічей і залучення до них якомога більше людей.

Ти як?

Координаційний центр КМУ / Mental Health UA


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора