ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Обласний центр соціальних служб організував та провів навчання групового курсу «Самодопомога Плюс» (управління стресом для дорослих)

Дата: 18.06.2024 11:09
Кількість переглядів: 43


Ти як?

Координаційний центр КМУ / Mental Health UA

У рамках реалізації Всеукранської програми ментального здоровя "Ти як?" інформуємо.

Фото без опису

Під час заходу учасників поінформували про потрібність таких навиків для підтримки людей, які стикаються з численними формами несприятливих обставин — починаючи з особистих труднощів і стресу, пов'язаного з роботою або сім'єю, і закінчуючи проблемами, що торкаються цілих спільнот, як от насильство, хвороби та відсутність економічних можливостей тощо.

В ході роботи пройдено та опрацьовано такі навички для управління стресом, як: «Заземлення», «Відчеплення з гачка», «Діємо згідно з цінностями», «Проявляємо доброту» тощо.

Для використання в роботі та для проведення в своїх територіальних громадах групових курсів «Самодопомога Плюс», учасники отримали набори (посібник, ілюстрована книга, аудіоколонка, USB - флеш-накопичувач, постери з ілюстраціями).

Також під час навчального процесу всіх присутніх ознайомили з послугами ментального здоров’я в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Додамо, що участь у заході взяли 18 представників надавачів соціальних послуг з 15 сільських, селищних, міської рад.

Для довідки: ВООЗ розробила курс «Самодопомога Плюс» [‎Self-Help Plus]‎ (‎SH+)‎ – мультимедійний курс самодопомоги у боротьбі зі стресом для підтримки людей, які переживають несприятливі обставини та повинні вміти піклуватися про свій стан, психічне здоров’я і, зрештою, допомогти іншим.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора