ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося відкриття меморіальної дошки загиблому Герою Юрію ШЕКЕРЯКУ

Дата: 25.04.2024 10:00
Кількість переглядів: 27

 Фото без опису

Герої славні, воїни вкраїнські,

Невинно убієнні за державу,

Всі українці шану Вам складають…

Героям тричі: Слава! Слава! Слава!

 23 квітня у селищі Верховина, присілок Плай на фасаді церкви відкрили пам´ятну дошку загиблому захиснику України, сержанту, старшому техніку мінометної батареї 201-го окремого батальйону, 102 бригади ТРО, Юрію ШЕКЕРЯКУ.

Загинув захисник України поблизу н.п.Новодарівка, Пологівського району Запорізької області під час виконання бойового завдання, захищаючи український народ і свій рідний Гуцульський край.

Нагороджений пам’ятною медаллю «За мужність та відвагу» та почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий Хрест».

Вшанувати пам’ять Героя прийшли батьки, родичі , друзі, представники влади, військовослужбовці, побратими, педагоги, та громадськість.

Священнослужителі відслужили поминальний молебень за полеглим Героєм Юрієм та освятили пам´ятну дошку.

Представники влади були запрошені до слова.

Звертаючись до присутніх голова РВА Василь Бровчук наголосив: "Наші Герої будуть разом з нами доти, доки житиме пам`ять про них у наших серцях. Вони завжди будуть для нас учителями й наставниками. Вчителями, які добре навчили нас, як треба любити країну, чого вартує незалежність, свобода. Наставниками, які показуватимуть дороговказ для влади: як треба працювати, служити народу, відставляючи на другий план власні амбіції та інтереси. Вони стали наставниками для всього українського народу, який повинні пам'ятати їх подвиг, щоб ніколи не допустити реваншу тих, хто спричинився до цих смертей, до цієї трагедії".

На завершення заходу присутні поклали квіти та лампадки до меморіальної дошки, яка стала безсмертним символом пам’яті Героя.

Ця меморіальна дошка буде нагадувати наступним поколінням про героїчний вчинок військовослужбовця, а пам'ять про Героя назавжди залишиться в наших серцях.

Слава Україні!

Світла і вічна слава її полеглим Героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора