ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Бюджетна дотація фермерам та виробникам сільськогосподарської продукції

Дата: 12.04.2024 16:55
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

Департамент агропромислового розвитку ОДА повідомляє, що фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції мають право на отримання бюджетних коштів. Для цього отримувач повинен бути зареєстрованим у Державному аграрному реєстрі, мати у власності та/або користування від одного до ста двадцяти гектарів земель сільськогосподарського призначення або мати у власності від трьох до ста голів великої рогатої худоби (корів) чи від п’яти до п’ятисот голів маточного поголів’я кіз та/або овець, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

Заявка на отримання бюджетних коштів подається через особистий електронний кабінет до Державного аграрного реєстру отримувачами. На заявку накладається електронний підпис отримувача.

Бюджетні кошти надаються отримувачам у вигляді:

– бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 га) для провадження сільськогосподарської діяльності – у розмірі 4000 гривень на 1 гектар;

– спеціальної бюджетної дотації для утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, – у розмірі 7000 гривень на одну корову;

спеціальної бюджетної дотації для утримання маточного поголився кіз та/або овець на кожну голову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки – у розмірі 2000 гривень на одну голову кіз та/або овець.

Заявка на отримання бюджетних коштів подається програмними засобами ведення Державного аграрного реєстру після оприлюднення у Державному аграрному реєстрі оголошення про початок прийому заявок з 1 травня по 30 червня поточного року. Звертаємо увагу на те, що отримувач самостійно відстежує опрацювання своєї заявки через особистий електронний кабінет Державного аграрного реєстру та своєчасно реагує на повідомлення у ньому щодо здійснення всіх необхідних дій для руху заявки, усунення недоліків та її затвердження.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора