ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

"Зроблено в Україні": стартувала оновлена програма компенсації вартості української с/г техніки та обладнання

Дата: 11.04.2024 14:27
Кількість переглядів: 15


Фото без опису

В Україні стартувала відновлена Урядом програма часткової компенсації державою вартості сільгосптехніки та обладнання українського виробництва.

Аграрії зможуть отримати компенсацію розміром 25% від вартості цієї техніки, купуючи техніку від виробників з переліку. Імпорт сільгоспмашин та обладнання може зменшитись до 10%.

Наразі до оновленого переліку увійшло 964 номенклатурних позицій продукції 21-го українського виробника сільгоспмашин та обладнання.

Щоб отримати часткову компенсацію від держави вартості придбаної техніки чи обладнання, агровиробник має обрати постачальника з переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку, подати до уповноваженого банку заявку та підтвердні документи.

Заявки щодо включення техніки та обладнання до переліку в поточному бюджетному періоді подаються до 31 жовтня. Техніка та обладнання за заявками, поданими після 1 листопада може бути включена до переліку на наступний рік.

Довідково:

Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва  затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 8 березня 2024 р. № 275 (зміни, що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України від 27 травня 2013 р. № 369 і від 1 березня 2017 р. № 130)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора