ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У селі Бистрець в пам’ять про загиблого Героя відкрили меморіальну дошку Миколі БУДЗАНОВИЧУ

Дата: 11.04.2024 09:49
Кількість переглядів: 14

Фото без опису

Сьогодні, 10 квітня 2024 року, на фасаді Бистрецької гімназії відбулось відкриття меморіальної дошки Воїну України БУДЗАНОВИЧУ МИКОЛІ МИКОЛАЙОВИЧУ. У цей сонячний день, Миколі БУДЗАНОВИЧУ, мало б виповнитись 50 років……

Микола БУДЗАНОВИЧ був гранатометником стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону військової частини А4267. Загинув 28 червня 2023 року під час танкового обстрілу в Бахмутському районі Донецької області, захищаючи територіальну цілісність нашої держави. Герой Микола БУДЗАНОВИЧ нагороджений медаллю Івано-Франківської обласної ради «Лицар бойового чину» (посмертно), орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно), медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям» (посмертно).

Віддати честь та шану Герою прийшли рідні, близькі та друзі, представники влади, духовенство, побратими, педагоги та учні рідної школи та жителі громади.

Відкриття заходу відбулось із звучання Державного гімну України. Представники районної та місцевої влади були запрошені до слова.

Із словами співчуття та вдячності до рідних та дітей звернувся голова районної державної адміністрації Василь БРОВЧУК: «Нам потрібно не забувати героїчні вчинки наших Воїнів, продовжувати виголошувати щоденну молитву за них всіх, за спасіння їхньої душі та щоденно підтримувати і допомагати нашим Героям, які продовжують боротися за нашу свободу!»

Право відкрити меморіальну дошку було надано дружині Іванні та донечкам – Анні та Катрусі.

Настоятелі храму Успіння Святої праведної Анни с. Бистрець отець Віктор та храму Пресвятої Тройці с. Ільці отець Дмитро відслужили поминальний молебень за загиблим Героєм та освятили пам’ятний знак на фасаді рідної школи Героя.

На завершення заходу присутні схилили свої голови перед світлою пам’яттю Героя та поклали квіти і лампадки до меморіальної дошки Героя Миколи БУДЗАНОВИЧА.

Пам’ятний знак стане вічним нагадуванням нам, і майбутнім поколінням про війну, про страшні події сьогодення, про мужність та відвагу, про воїна, який виконував обов’язок перед Батьківщиною. Схиляємо голови перед світлою пам’яттю Героя!

Слава Героям і пам’ять у віках!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора