ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Щодо забезпечення населення якісною та безпечною для здоров’я питною водою

Дата: 10.04.2024 16:52
Кількість переглядів: 17

 

Згідно Закону України Про систему громадського здоров’я (ст..26) , ДСанПіНу  2.2.4-171-10  «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»,доручення  Генерального директора ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» №08.14/791/12 від 27.03.2024р. щодо забезпечення населення якісною та безпечною для здоров’я питною водою, рекомендуємо  керівникам закладів охорони здоров’я , оздоровчих закладів , закладів освіти різного типу ,підприємствам громадського харчування,торгівлі,промислових  об’єктів,побутового обслуговування, та інших у  Вашій ТГ ,де водопостачання здіснюється з локальних водопроводів :

1.Забезпечити  проводення  планового обстеження джерел водопостачання , їх поточний ремонт, чищення та дезінфекцію.

2.Після кожного ремонту або чищення організувати проведення    лабораторних дослідженнь (не менше двох з інтервалом відбору - 24 години) безпечності та якості води.

3.Забезпечити наявність Санітарного паспорта джерел нецентралізованого водопостання,зокрема криниць громадського користування ,також щорічно продовжувати термін його дії.

4.Забезпечити   достатні  запаси реагентів,знезаражуючих   засобів,реактивів для очищення та знезараження питної води  .

5.За потреби створити спеціалізовані комунальні служби по технічному обслуговуванню ,експлуатації джерел і систем водопостачання з метою забезпечення населення доброякісною питною водою.

 

Начальник відділу                                                       Анатолій УЗЮМОВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора