ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проведено засідання районного дорадчого органу з питань проходження альтернативної (невійськової) служби

Дата: 09.04.2024 15:28
Кількість переглядів: 28

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

09 квітня 2024 року під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Світлани УРШЕДЖУК, за участю представників структурних підрозділів райдержадміністрації відбулось засідання районного дорадчого органу з питань проходження альтернативної (невійськової) служби.

На порядку денному – розгляд заяви про можливість заміни проходження строкової військової служби альтернативною (невійськовою) службою у зв’язку з релігійними переконаннями.

За результатами засідання прийнято відповідні рішення.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 1 Закону України «Про альтернативну (невійськову) службу» альтернативна служба є службою, яка запроваджується замість проходження строкової військової служби і має на меті виконання обов’язку перед суспільством. В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження права громадян на проходження альтернативної служби із зазначенням строку для цих обмежень. Тобто Альтернативна служба, а саме її застосування, є заміщенням проходження строкової військової служби в мирний час, заміна військової служби альтернативною (невійськовою) під час війни, українським законодавством не передбачена.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора