ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На сьогодні імунопрофілактика визнана одним з найуспішніших і економічно ефективним заходів у сфері громадського здоров’я

Дата: 04.04.2024 11:11
Кількість переглядів: 16

Щороку завдяки заходам з імунопрофілактики вдається врятувати від 2-х до 3-х млн.. людей по всьому світі. Глобальне охоплення населення профілактичними щепленнями дає змогу щороку запобігти настанню 1,5 млн. летальних випадків від інфекційних хвороб.

     Основними цілями імунопрофілактики є збереження здоров» я населення через зниження  рівня захворюваності, смертності та інвалідності від інфекційних хвороб, формування колективного імунітету та зниження витрат системи охорони здоров’я на лікування інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом проведення імунопрофілактики.

       Для забезпечення і підтримання епідемічного благополуччя в Україні  , області, районі щодо інфекційних хвороб, яких можна запобігти шляхом проведення імунопрофілактики, розроблена Стратегія розвитку імунопрофілактики та захист населення від інфекційних хвороб , яким можна запобігти шляхом проведення імунопрофілактики, на період до 2030 р у  Івано - Франківській області.

На виконання Закону України  «Про систему громадського здоров’я» розділ 5  ст. 42 « Профілактичні щеплення» закону України  « Про  захист населення від інфекційних хвороб ст. 8, та доручення ДУ « ІФОЦКПХ МОЗ», з метою запобігання вакцино керованих інфекцій « Відповідно до календаря профілактичних щеплень» прошу переглянути списки працюючих даної установи, які підлягають щеплення проти дифтерії та правцю»( АДП-М) у віці 26, 36, 46, 56, 66 і старші та працівників, які більше 10 років не отримували дане щеплення . На далі кожні 10 – років  дорослий має оновлювати свій захист від дифтерії та правця. Вакцина АДП-М безкоштовна та використовується за призначенням сімейного лікаря. В останнє епідемію дифтерії в Україні реєстрували в період  з 1991 по 1998 рік, тоді було зафіксовано 20 тис. випадків захворювання з них - 696 були летальними.

Відсоток виконання обсягів імунізації проти дифтерії та правцю по Косівському району є надзвичайно низький та становить – 23 % що може призвести до небажаних наслідків.

Інформацію про кількість підлягаючого контингенту на щеплення проти дифтерії та правцю і охопленою вакцинацією  у вищезгаданій віковій категорії  просимо надіслати нам до 01.05.2024 року.

 

 

 

Начальник відділу                                                Анатолій УЗЮМОВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора