ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У селі Бистрець Зеленської громади відкрито «Клуб активного довголіття»

Дата: 27.03.2024 17:17
Кількість переглядів: 20

Фото без опису

 

Проєкт «Клуб активного довголіття» реалізовано волонтерами Верховинської районної організації Товариства Червоного Хреста України в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як».

Мета ініціативи – подолання наслідків гуманітарної кризи, спричиненої війною, та підтримка ментального здоров’я вразливих верств населення, зокрема осіб похилого віку.

У похилому віці відбуваються як соціальні, так і психоемоційні зміни. Часто у таких осіб з’являється відчуття власної непотрібності, ніби вони стали тягарем для оточення через зростаючі потреби у догляді й увазі. Люди втрачають впевненість в собі, виникають складнощі у процесі сприйняття нової інформації, з’являється почуття самотності й ізольованості. Тому  піклуватися про тих, хто не може піклуватися про себе сам., про тих, хто через вік чи хворобу потребує нашої допомоги – це наше першочергове завдання.

Саме для людей поважного віку фахівці Верховинської районної організації Товариства Червоного Хреста України організували в селі Бистрець  «Клуб активного довголіття». Це дружній простір, в якому учасники можуть переглядати фільми, в'язати спицями, малювати, складати пазли, читати, а головне - спілкуватися, відчуваючи, що потрібні іншим людям та суспільству.

Як зазначила волонтер напрямку "Активного довголіття" Тетяна Палійчук: «Спілкування та позитивні емоції це - стан добробуту, в якому люди здатні реалізовувати свій потенціал, долати щоденні стреси».

Дякуємо всім, хто приєднався до цієї діяльності. Хто своїми справами доводить, що в єдності наша сила і що наші серця відкриті до любові.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора