ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук відвідала «Спільноту Святого Егідія», яка допомагає людям вразливих категорій населення і переселенцям

Дата: 19.03.2024 10:45
Кількість переглядів: 18

Фото без опису

 

20 років тому на Прикарпатті запрацювала міжнародна християнська «Спільнота Святого Егідія», яка об’єднала волонтерів, людей з добрим серцем задля допомоги безпритульним, самотнім, людям похилого віку. А під час повномасштабної війни взяла під своє крило і вимушено переміщені родини.

Сьогодні до Спільноти завітали голова обласної державної адміністрації - начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук та її заступниця Людмила Сірко.

Керівниця області поспілкувалася з волонтерами та відвідувачами Спільноти, розповіла про проєкти, які реалізовуються в області для підтримки переселенців та родин полеглих захисників.

Варто додати, що щотижня Спільнота допомагає понад 200 сім’ям переселенців.

Водночас волонтери, яких у Спільноті є понад півтори сотні, турбуються і про своїх підопічних - місцевих, які опинились у складних життєвих обставинах.

Для дітей віком 7-10 років Спільнота організувала дві Школи Миру. Підлітків долучають до волонтерської роботи. Для людей з ментальною інвалідністю проводять творчу майстерню. Для двох літніх людей волонтери організували дім спільного проживання.

З нагоди 20-річчя з часу заснування очільниця Прикарпаття вручила Спільноті грамоту.

"Щиро вдячна людям доброї волі за щоденну працю на благо інших та вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху на Прикарпатті", - звернулася до волонтерів Світлана Онищук.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора