ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В ОВА обговорювали впровадження проєкту щодо покращення ментального здоров’я

Дата: 15.03.2024 11:09
Кількість переглядів: 31


Фото без опису

Сьогодні заступниця голови обласної державної (військової) адміністрації Людмила Сірко зустрілася із представницями громадського сектору Марією Савкою та Лесею Круп’як, які працюють над реалізацією проєктів Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні. У заході також взяли участь регіональна представниця Всеукраїнської ментальної програми «Ти як?» Лариса Підвербецька та заступниця начальника управління - начальника відділу зовнішніх зв’язків департаменту міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Христина Торган.

Обговорювали питання впровадження проєкту «Покращення ментального здоров’я - відновлення та підтримка громадського здоров’я жителів Івано-Франківської області шляхом створення та розвитку маршрутів ментального здоров’я та осередків психологічної підтримки в громадах».

Людмила Сірко розповіла про впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» на Івано-Франківщині, наголошуючи на тому, що надзвичайно важливо залучати міжнародні громадські організації задля її ефективної реалізації.

«Ментальне здоров’я – це поведінка, стресостійкість, реакції та емоції. Підтримка психічного здоров’я людини як одне з пріоритетних завдань державної політики потребує координації дій органів влади, закладів охорони здоров’я, соціальних служб,що спеціалізуються на психологічній допомозі населенню, а також залучення представників громадського сектору, міжнародних благодійних фондів та громадських організацій», - зазначила Людмила Сірко.

Обговорювали питання надання якісних доступних послуг щодо збереження психічного здоров’я, в тому числі проведення навчання психологів у громадах задля освоєння ними сучасних психологічних практик фахівцями, які працюють з військовими, їх родинами та внутрішньо переміщеними людьми.

Йшлося й про розробку, реалізацію інформаційно-просвітницьких заходів, спрямованих на підвищення рівня надання психологічних послуг, психосоціальну підтримку населення, зокрема, впроваджуючи комплексну послугу «Маршрут ментального здоров’я». Мовилося про відпочинок та оздоровлення для людей, які потребують психологічної підтримки у сучасних умовах війни.

У цьому контексті Людмила Сірко розповіла про реалізацію на Прикарпатті проєкту «Турбота про родину Героя», який впроваджується у напрямах дозвілля, відпочинку та оздоровлення. Завдяки йому діти наших Героїв разом із матерями відпочиватимуть та оздоровлюватимуться у закладах Івано-Франківської області. Започатковуються нові цьогорічні напрями – екскурсійні тури вихідного дня та пішохідні походи в гори.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора