ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Оперативна інформація щодо захворюваності на грип, ГРВІ і COVID -19 по Косівському та Верховинському районах

Дата: 20.02.2024 17:47
Кількість переглядів: 14

              З початку епідсезону у Косівському районі всього захворіло 3334 осіб, в т. ч. 319 осіб, що мали лабораторно підтверджені випадки COVID-19, серед захворілих  2113 дітей ( в основному школярі), що становить 63 % від усіх захворівших.  Також лабораторно підтверджено 34 випадків захворюваності на грип В і А серед дорослого  та дитячого населення ( 4 дітей віком до 17 років).  Було госпіталізовано 363 осіб, в т. ч. 157 дітей. Зареєстровано 3 летальних випадки внаслідок COVID-19.  Згідно щотижневого моніторингу захворюваності населення на гострі респіраторні вірусні інфекції серед мешканців Косівського району за поточний тиждень (7-й з 12.02.2024р. по 18.02.2024р.)  захворіло всього 175 осіб  проти  208 випадків за попередній тиждень –  у структурі питома вага дітей віком до 17 років склала  60  % - 126 особа проти 130 захворівших дітей попереднього тижня. Госпіталізовано всього 15 осіб, з них – 6 дітей у порівнянні з попереднім тижнем  -  госпіталізовано 19 осіб, з них 9 дітей.

       По Верховинському районі з початку епідсезону захворіло всього 410 особи, в т. ч. 117 осіб, що мали лабораторно підтверджені випадки COVID-19, серед захворілих  277 дитини, що становить 67,6  % від усіх захворівших. За поточний тиждень  захворіло всього 37 осіб, з них –  27 дітей до 17 років. З початку епідсезону зареєстровано 1 летальний випадок внаслідок COVID-19.

     По Косівському районі  від початку епідсезону проти грипу вакциновано 248 осіб, по Верховинському районі -   31 особа.

      Найкраща профілактика грипу — це щорічна вакцинація.

       В закладах охорони здоров’я району  наявна  вакцина від  Covid-19.  Вакцину проти грипу корейського та французького виробництва можна купити в аптеках району. Обидві  - пройшли державний контроль якості.

      Нагадаємо, що вакцинація проти грипу не захищатиме від COVID -19 й навпаки. 

       Також для профілактики грипу та ГРВІ, COVID -19  варто дотримуватись простих правил:

  -  Уникайте близького контакту з хворим.  Намагайтеся якнайменше перебувати поряд із людьми, у яких застуда, нежить або кашель.   Якщо захворіли ви, то тримайте дистанцію з іншими людьми, щоб вберегти їх від захворювання. Прикривайте ніс та рот під час кашлю та чхання.

   - Мийте руки. Часте миття рук допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води та мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі.

     - Намагайтеся не торкатися обличчя. На руках дуже багато мікробів. Коли ви торкаєтесь, збільшуються шанси мікробів потрапити в організм через очі, рот та ніс.

     - Провітрюйте приміщення. Регулярно провітрюйте приміщення та робіть вологе прибирання. Це особливо важливо, якщо в приміщенні перебуває хворий.

    Дотримання цих правил суттєво підвищує шанси уникнути небезпечного захворювання, дозволить зберегти життя і здоров’я Вам і людям, що знаходяться поруч з Вами.

 

Косівсько- Верховинський

міжрайонний відділ

ДУ « ІФОЦКПХМОЗ»

Лікар –епідеміолог  відділення

епід.нагляду ( спостереження) та профілактики

інфекційних захворювань

М.Бович


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора