ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

« Ти як?»: Ментальне здоров’я

Дата: 13.03.2024 16:40
Кількість переглядів: 25

За оцінками ВООЗ кожен четвертий житель України,або орієнтовно 10 мільйонів населення ,може страждати від розладів психічного здоров’я.
Відповідно до результатів першого,з початку повномасштабної війни,дослідження стану психічного здоров’я українців,у 57% опитуваних існує ризик розвитку посттравматичного стресового розладу,45% респондентів сказали,що для того,щоб звернутися за  допомогою в сфері охорони психічного здоров’я,їм потрібно «наважитися»,тільки 34 % респондентів знають ,куди звертатися за допомогою в разі необхідності.

 
З метою мінімізації наслідків психічних та поведінкових розладів внаслідок російської агресії проти України стартувала Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», ініційована першою леді України Оленою Зеленською .

 
        Метою введеного в дію з 1 жовтня Закону України  від 06.09.2022р. №2573-ІХ «Про систему громадського здоров’я»  є врегулювання механізмів створення ефективної системи громадського здоров’я в Україні для зміцнення здоров’я населення, запобігання хвороб та збільшення  тривалості життя.  Одним із принципів, на основі яких діє система громадського здоров’я  в Україні є принцип  «цілісності – цілісного підходу до здоров’я та визнання єдності його фізичних, психічних, психологічних, духовних і соціальних аспектів». Закон затверджує порядок, стандарти та критерії якості надання послуг у сфері психічного здоров’я.

 
    Корисні додатки щодо теми ментального здоров’я:
-Сайт « Ти як?»  https://www.howareu.com/
-Сторінк «Ти як?» у Фейсбуці  https://www.facebook.com/howareu.program
-Сайт Центру громадського здоров’я   https://phc.org.ua/
-Сайт МОЗ https://moz.gov.ua/
-Психічне здоров’я для  України https://www.mh4u.in.ua/newsletter/
-Психічне здоров’я дітей – «Голоси дітей» https://voices.org.ua/

 

 

Начальник відділу                                          Анатолій УЗЮМОВ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора