ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На черговому засіданні Ради ВПО при Верховинській районній державній адміністрації розглянуто питання про реалізацію  Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

Дата: 15.01.2024 16:04
Кількість переглядів: 20

Фото без опису

15 січня 2023 року проведено чергове засідання ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Верховинській районній державній адміністрації за участю першого заступника голови районної державної аадміністрації, заступника Ради Світлани Уршеджук, представників внутрішньо переміщених осіб, громадських організацій, керівників структурних підрозділів, установ району.

Під головуванням першого заступника голови районної військової адміністрації, заступника Ради  на засіданні було розглянуто ряд питань, які стосуються життя та інтеграції внутрішньо переміщених осіб у районі,  а також здійснено аналіз потреб ВПО, на основі яких, плануватиметься подальша робота ради.

Зустріч включала обговорення пріоритетних питань, таких як працевлаштування, соціальний  захист, забезпечення ментального здоров’я, а також розгляд можливостей поліпшення стану справ та впровадження конкретних заходів.

Розпочинаючи засідання, Світлана Уршеджук наголосила на  важливості спільної с співпраці місцевої влади, благодійних організацій та представників внутрішньо переміщених осіб для отримання позитивних результатів у забезпеченні підтримки та успішної інтеграції останніх у місцеві громади.

Директор Верховинської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Марія Семенюк доповіла про стан зайнятості внутрішньо переміщених осіб у Верховинському районі,  та ознайомила із можливостями працевлаштування, пошуку роботи, перекваліфікації, отримання ваучера на навчання, отримання грантів для відкриття бізнесу, тощо.

З питань соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб доповіла заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації  Олеся Вірстюк. У доповіді зазначено, що управлінням  з коштів державного бюджету внутрішньо переміщеним особам району виплачено грошові допомоги на проживання у сумі 94 518 800 грн...

Опісля начальник відділу інформаційної діяльності і комунікацій з громадськістю райдержадміністрації Наталія Стецик розповіла про реалізацію на території району та інформаційний супровід Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Присутнім роздано буклети, розроблені Верховинською райдержадміністрацією, у яких зазначено номери « гарячих ліній» територіальних громад району та психологів медичних закладів, за якими можна отримати кваліфіковану консультацію з питань ментального здоров’я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора