ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Повідомлення про наміри отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами Приватного Івано-Франківського обласного акціонерного товариства по туризму та екскурсіях «Івано-Франківськтурист» Філії «Дитячий закл

Дата: 09.06.2023 11:03
Кількість переглядів: 109

Фото без опису

Повне найменування суб’єкта господарювання: Приватне Івано-Франківське обласне акціонерне товариство по туризму та екскурсіях «Івано-Франківськтурист»

Скорочене найменування суб’єкта господарювання: ПрАТ «Івано-Франківськтурист»

Ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ: 02659186

Повне найменування відокремленого підрозділу: Філія «Дитячий заклад санаторного типу» лікувально-оздоровчий комплекс «Верховина» приватного Івано-Франківського обласного акціонерного товариства по туризму та екскурсіях «Івано-Франківськтурист»

Ідентифікаційний код відокремленого підрозділу: 36997415

Місцезнаходження суб’єкта господарювання, контактний номер телефону, адресу електронної пошти суб’єкта господарювання: 76025, м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи, буд. 140А, +380342531710

Місцезнаходження відокремленого підрозділу: 78700, Івано-Франківська обл., Верховинський р-н, смт. Верховина, вул.Поповича., будинок 9, +380676080452, turbaza_verxovyna@ukr.net

Місцезнаходження об’єкта: 78700, Івано-Франківська обл., Верховинський р-н, смт. Верховина, вул.Поповича., будинок 9.

Мета отримання дозволу на викиди: надання права експлуатувати об’єкт, з якого надходить в атмосферне повітря забруднюючі речовини або їх суміші, за умови дотримання встановлених відповідних нормативів гранично допустимих викидів та вимог до технологічних процесів у частині обмеження викидів забруднюючих речовин протягом визначеного в дозволі терміну.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля: висновок відсутній, оскільки об´єкт не підпадає під дію Статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Загальний опис об’єкта: Філія «Дитячий заклад санаторного типу» лікувально-оздоровчого комплексу «Верховина» приватного Івано-Франківського обласного акціонерного товариства по туризму та екскурсіях «Івано-Франківськтурист» порушує клопотання про видачу дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами котельні. Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря відбуваються при спалюванні деревини в твердопаливних котлах. Джерелами викиду є  твердопаливні котли КВ(а)-0.50 (КРГ-комби) (1 шт) та КВ-0.8БТ (1 шт).

                Річне споживання твердого палива становить: тирса – 63 т/рік, дрова - 114,4 т/рік.

                Найближча житлова забудова розташована на відстані 32 м від проммайданчика.

Відомості щодо видів та обсягів викидів:

На території Філії «Дитячий заклад санаторного типу» лікувально-оздоровчого комплексу «Верховина» приватного Івано-Франківського обласного акціонерного товариства по туризму та екскурсіях «Івано-Франківськтурист» (котельня для теплопостачання приміщення) виявлено 2 стаціонарних джерела викиду забруднюючих речовин.

Під час спалювання дров утворюються забруднені речовини, а саме:

- оксид вуглецю - 0,2659т/рік

- оксиди азоту (у перерахунку на діоксид азоту) [NO+NO2], - 0,1758т/рік

- суспендовані тверді частинки недиференційовані за складом - 0,1891т/рік

та парникові гази:

- метан, - 0,0022т/рік

-вуглецю діоксид - 230,0349т/рік

- азоту (1) оксид [N2O]. - 0,00307т/рік

Дані продукти згорання відводяться в атмосферу через газоходи котлів.

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва для 3 групи згідно Наказу Міністерства екології та природних ресурсів № 348 від 30.10.2014 року не надаються.

Перелік заходів щодо скорочення викидів забруднюючих речовин. Перелік заходів щодо скорочення викидів забруднюючих речовин для 3 групи згідно Наказу Міністерства екології та природних ресурсів № 348 від 30.10.2014 року не надаються.

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів. Дозвіл отримується вперше, в звязку з цим природоохоронні заходи щодо скорочення викидів не застосовувались.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству На проммайданчику відсутні джерела викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устаткування, на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин (основні джерела).

Для твердопаливного котла КВ(а)-0.50 (КРГ-комби) (Дв №1) встановлюються наступні пропозиції щодо дозволених обсягів викидів: суспендовані тверді частинки недиференційовані  за складом – 150 мг/м3; оксид вуглецю – 0,2113г/с; оксиди азоту – 0,051г/с.

Для твердопаливного котла КВ-0.8БТ (Дв №2) встановлюються наступні пропозиції щодо дозволених обсягів викидів: суспендовані тверді частинки недиференційовані  за складом – 150 мг/м3; оксид вуглецю – 0,2305г/с; оксиди азоту – 0,0545г/с.

Зауваження та пропозиції громадських організацій та окремих громадян щодо видачі дозволу на викиди для суб’єкта господарювання направляти в Івано-Франківську обласну державну адміністрацію за адресою: 76014, Івано-Франківська обл., місто Івано-Франківськ, вул. Грушевського, буд. 21, e-mail: oda@if.gov.ua.

 Строки подання зауважень та пропозицій: протягом 30 календарних днів з дати публікації в друкованих ЗМІ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора