ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Урочисте Архієрейське богослужіння з нагоди престольного свята Дуконського Свято-Троїцького чоловічого монастиря

Дата: 06.06.2023 10:00
Кількість переглядів: 38

 

 

4 червня 2023 року, в День П’ятидесятниці, з нагоди престольного свята Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, із Архіпастирським візитом відвідав Дуконський Свято-Троїцький чоловічий монастир села Буркут, Верховинського району, де у співслужінні духовенства, звершив Архієрейську Божественну Літургію та Чин Малого освячення води.

Преосвященного Владику зустрів ієромонах Варвар (Піскунов)  та запросив очолити святкову Архієрейську Божественну Літургію.

Правлячому Архієрею під час богослужіння співслужили: ієромонах Варвар (Піскунов); настоятель Храму Святого Апостола Андрія Первозванного села Черемошна (присілок Синьківське) та Храму Покрови Пресвятої Богородиці села села Яблуниця (присілок Зарви) прот. Роман Сусак; настоятель Храму  Перенесення мощей Святителя Миколая Чудотворця села Явірник ієрей Степан Будзан; ієрей Дмитро Гром та протодиякон Антон Трачук.’

Під час Божественної Літургії також молились: голова Верховинської районної військової адміністрації Василь Петрович Бровчук; голова Верховинської районної ради Юрій Юрійович Філипчук; голова Зеленської ОТГ Володимир Михайлович Феркаляк; член Єпархіальної ради Коломийської Єпархії, відомий благодійник та підприємець Дмитро Дмитрович Нагірняк.

Після відпусту Керуючий Коломийською Єпархією звернувся до присутніх зі словом проповіді. У своїх повчаннях Владика Юліан закликав усіх українців до єдності в Святому Дусі заради миру та перемоги нашого народу.

“Ми з вами по особливому молимось за повернення наших синів і дочок до своїх домівок цілими й не ушкодженими, молимось за перемогу над ворогом та сподіваємось, що сьогодні наше моління, яке ми підносимо з наших сердець, досягне Небес, до Престолу нашого Небесного Творця і Він пошле нам Свої ласки, щедроти й Свою благодать і вислухає наші прохання”, – наголосив Архіпастир.Також Правлячий Архієрей привітав отця Варвара та присутніх із престольним святом обителі.

Далі Його Преосвященство нагородив Подяками Єпархіального Управління: голову Верховинської районної військової адміністрацї Василя Бровчука; голову Верховинської районної ради Юрія Філипчука та ієромонаха Варвара (Піскунова).

У свою чергу ієромонах Варвар подякував Архіпастирю за візитацію, щиру молитву, мудрі слова повчання та вручив святу просфору.

Після Божественної Літургії була відслужена особлива Вечірня, під час якої Єпископ Юліан прочитав коліноприклонні молитви.

Завершилось урочисте богослужіння уставним Многоліттям, Чином Малого освячення води та хресним ходом довкола Храму.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора