ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Діти – наше майбутнє, тому турбота про них – наш святий обов’язок

Дата: 01.06.2023 10:02
Кількість переглядів: 37

 


 

Фото без опису

Напередодні відзначення Міжнародного дня захисту дітей, в приміщенні облдержадміністрації відбулося урочисте нагородження будинків сімейного типу та міжнародних донорів.

Подякувати усім причетним людям, котрим небайдужа доля дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, прийшли голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук, перший заступника голови обласної ради Василь Гладій та заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко.

Фото без опису

«Діти – наше майбутнє, тому турбота про них – наш святий обов’язок. Маємо якомога більше підтримувати сім’ї та установи, котрі взяли на себе відповідальність за долю малечі. Ваша любов та турбота дарують цим діткам шанс на повноцінне життя, а головне – показують правильну модель сім’ї, спілкування та цінностей! Тож, хай та віра в краще, ваша безмежна доброта та турбота примножується та повертається до вас сторицею», - зазначила очільниця області.

Фото без опису

Світлана Онищук наголосила, що станом на сьогодні в Івано-Франківській області понад 1100 дітей перебувають на обліку служби у справах дітей. Усі вони потребують особливої уваги. Для того, щоб малеча зростала у родинах, на Прикарпатті функціонують 12 дитячих будинків сімейного типу, де виховуються 84 дитини, є також 74 прийомні сім’ї (для 138 дітей), 886 дітей влаштовано в сім’ї опікунів та піклувальників, 5 – у сім’ї патронатних вихователів, 20 – сім’ї родичів. Лише впродовж цього року у сім’ї влаштували 87 діток. Також від початку війни Прикарпаття прихистило в 457 дітей із закладів цілодобового перебування, які знаходилися у зоні проведення активних бойових дій, та 379 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із опікунами, прийомними батьками та батьками-вихователями.

Обласна влада спільно з міжнародними благодійними організаціями та фондами робить все для того, щоб створити для дітей належні умови проживання, забезпечити їх усім необхідним, зокрема, належним медичним супроводом, відпочинком та комфортними умовами для навчання. Окрему увагу приділяють і діткам, котрі втратили батьків у війні російської федерації проти України. Задля підтримки таких діток започатковано та активно реалізовується проєкт «Турбота про родину Героя».

Фото без описуФото без описуФото без опису

Додамо, що під час урочистостей за вагомий внесок у реалізацію державної політики з питань захисту прав та інтересів дітей, високий професіоналізм та з нагоди Міжнародного дня захисту дітей відбулося нагородження грамотою Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Івано-Франківської обласної ради, а також грамотами та подяками Івано-Франківської обласної державної адміністраці


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора