ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Герою України ЧЕРКАЛЮКУ ДМИТРУ ІВАНОВИЧУ відкрили меморіальну дошку

Дата: 30.05.2023 14:34
Кількість переглядів: 34

У пам'ять про загиблого Героя за незалежність та суверенітет нашої Батьківщини – ДМИТРА ЧЕРКАЛЮКА в храмі Успіння Пресвятої Богородиці відправлено панахиду. Вшанувати пам'ять Захисника Дмитра Черкалюка прийшли родина, друзі, представники влади, педагоги, ліцеїсти та громадськість. Почесне право відкрити меморіал пам’яті Захиснику України надали матері Валентині, батькові Іванові, сестрі Ірині та братові Василеві. Опісля отець Юрій Стефлюк освятив меморіальну дошку на честь Героя Дмитра на фасаді Верховинського ліцею.

Черкалюк Дмитро Іванович народився 3 листопада 1997 року в селищі Верховина. Був первістком у багатодітній родині. З 2004 по 2013 рік навчався у Верховинській ЗОШ І-ІІІ ст. За роки навчання показав себе старанним, відповідальним і наполегливим учнем. Після закінчення 9-го класу всупив до Надвірнянського професійно-технічного училища, здобував спеціальність столяра.

Дмитро Черкалюк з юного віку займався спортом, півзахисник команди «Черемош», відвідував спортивні секції з боксу, боротьби. Добрий, веселий, щирий, мав багато друзів… У вирішальний для країни час Дмитро без вагань пішов на війну, бо ж знав, що він повинен бути там, повинен рятувати чужі життя. Тільки не знав, що ціною власного життя.

🏅Дмитра Черкалюка нагороджено орденом «За заслуги перед Прикарпаттям» (посмертно.)

🇺🇦Вічна Слава Герою Дмитру!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора