ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У селі Голови відкрили меморіальну дошку на честь Юрія Карабчука

Дата: 29.05.2023 12:57
Кількість переглядів: 36

У селі Голови відкрили меморіальну дошку на честь Юрія Карабчука – воїна, що загинув, захищаючи Україну від російської воєнної агресії.

Юрій був солдатом гірсько-штурмового відділення 109-го гірсько-штурмового батальйону. Він загинув 26 травня 2022 року під час виконання бойового завдання.

Кажуть, що життя, можна гідно оцінити лише після смерті... А як оцінити життя, якщо воно тривало лише 35 років? Йому навіки залишилося 35…

Меморіальну дошку на честь загиблого Героя встановили на фасаді Голівськоі гімназії, в якій навчався Юрій.

Вшанувати пам’ять Захисника прийшли його родина, друзі, односельці, учні та вчителі, а також представники влади. Настоятелі храмів святого Пророка Іллі о. Юрій та святого Юрія Переможця о. Адріан Атаманюки відправили поминальний молебень.

На заході була присутня сім’я Юрія Карабчука: тато Іван, мама Василина, дружина Галина та маленька донечка Алінка. Саме найдорожчим людям загиблого Героя довелося відкривати меморіальну дошку, на якій викарбувано ім’я їхнього сина, чоловіка, батька.

Учні гімназії з неприхованим сумом поклали квіти та декламували вірші, присвячені пам’яті земляка.

Перша вчителька Юрія Любов Гаврищук згадала у своїй промові: «Сьогодні ми згадуємо Юрія, випускника нашої школи. Особисто я згадую ще й як свого учня, якого навчала у цій школі. Тому дуже важко говорити. Його портрет, його образ щодня зустрічатиме учнів гімназії, коли вони йтимуть на навчання. Завдяки таким, як Юрій, ми можемо вчитись, працювати, жити і вірити в те, що наша держава має майбутнє. Наше завдання не лише сьогодні, а й завжди – пам’ятати про цих хлопців. Бо завдяки їм наша Україна завжди була, є і буде незалежною європейською державою», – наголосила перша вчителька.

Однокласниця Ярослава Поп’юк, згадуючи свого однокласника Юрія, сказала: «Ці слова вірша Василя Симоненка про нашого Юрка: "Краще в тридцять повністю згоріти, ніж до півсотні помаленьку тліть". Бо таким був, бо не вмів жити й робити щось наполовину, горів, освітлював своєю добротою й щирістю усе довкола. Такі люди і стають на шлях Воїна. Завжди в боргу перед тобою Юрчику. Пам'ятаємо, молимося».

Також з промовами виступили голови: Верховинської військової адміністрації Василь Бровчук, Верховинськоі селищної ради Василь Мицканюк, начальник відділу освіти, молоді та спорту селищної ради Іра Сумарук, класний керівник Марія Мицканюк та завуч школи Марія Рильчук.

На завершення Марія Грушак і Василь Гаврищук прочитали власні вірші, присвячені Юрію Карабчуку.

Молитвою, добрим словом, згадаймо полеглого Героя, який боровся і віддав життя за долю України і наше майбутнє. Господь відкрив перед ним двері Раю, бо пішов він на небо нескореним...

Вічна пам’ять! Слава Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора