ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У селі Красноїлля відкрили шелтер для внутрішньо переміщених осіб

Дата: 26.05.2023 12:44
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

25 травня у Верховинській громаді у селі Красноїлля відбулося урочисте відкриття прихистку для людей, які постраждали від війни.

Даний захід відбувся за участі Генерального консула Угорщини у м. Ужгороді Йожефа Бачкаі, керівника підрозділу НІА у Закарпатті Яноша Геревича, заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко, радника голови облдержадміністрації Івана Шкіндюка, голови правління ГО "Громадський центр "Еталон" Лесі Аронець, Почесного консула Угорщини у м. Івано-Франківськ та Івано-Франківській області Василя Вишиванюка, першої заступниці голови районної державної адміністрації Світлани Уршеджук, селищного голови Василя Мицканюка, сільського старости Михайла Дзюбака, внутрішньо переміщених осіб та місцевих жителів.

 Високопосадовці перерізали стрічку реконструйованого закладу та оглянули оновлені приміщення. Настоятель храму Петра і Павла отець Василь освятив приміщення, благословив заклад на мирне проживання переселенців, побажав усім присутнім миру і злагоди в державі.

У своєму виступі заступниця голови ОВА Людмила Сірко зазначила, що ми повинні бути незламними та твердо вірити у перемогу. «Сьогодні всі зусилля нашої спільноти націлені на те, щоб цю московську орду вигнати з української землі. Ми показуємо цілому світу, що ми нація миролюбива і героїчна. Ми об’єдналися та цілеспрямовано боремося за майбутнє наших дітей та за збереження нашої незалежності. Від себе особисто, від імені голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук я щиро хочу подякувати за таку посильну допомогу угорським донорам та представникам всіх благодійних організацій. Дякуючи вам 50 людей будуть мати свій затишний куточок, який зебезпечено всіма зручностями та необхідним побутовим інвентарем для комфортного проживання. Дякую щиро, що ми разом, що ми єдині. Слава Україні!»- сказала Людмила Іванівна Сірко.

Відзначимо, що ремонт у даному закладі профінансовано угорською екуменічною служби допомоги HIA та його партнерами з метою забезпечення комфортним житлом внутрішньо переміщених українців.

 Об´єкт реконструйовано в межах реалізації проєкту «Підтримка відновлення України», який став можливим завдяки підтримці України з боку Швейцарії.

В загальному до облаштування закладу долучилися:

Hungarian Interchurch Aid (HIA)-Угорська Екуменічна служба,

Верховинська селищна рада,

Громадський центр Еталон,

Міжнародна організація з міграції,

Благодійний фонд «Чисті серця»,

Швейцарський фонд з протимінної діяльності,

Івано-Франківська обласна організація «Червоного Хреста України»

Міжнародний фонд «NEEKA»

Громадська організація Ротарі –клуб Івано- Франківська.

Перша заступниця голови РВА Світлана Уршеджук висловила вдячність всім присутнім за взаємодопомогу та підтримку у такий важкий для українців час. Відмітила, що з початку повномасштабного вторгнення росії, одним із основних та пріоритетних питань стало пристосування громади до життя в умовах війни. З лютого 2022 року біля 12 тисяч внутрішньо переміщених осіб були офіційно зареєстровані у Верховинському районі. Станом на сьогодні у наших громадах проживає близько тисячі людей, які втратили своє житло. Завдяки спільним зусиллям всіх гілок влади, міжнародних донорів і наших благодійних організацій у мальовничому гірському куточку п´ятдесят внутрішньо переміщених осіб отримають можливість проживати у комфортних кімнатах зі всіма зручностями.

Спільно працюємо задля перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора