ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У селі Бистрець відкрили меморіальну дошку загиблому Герою ЯРОСЛАВУ ПОТЯКУ

Дата: 22.05.2023 16:12
Кількість переглядів: 70

 

Фото без опису

 

Він пожертвував своїм життям заради вищих ідей, таких як свобода, правда і справедливість. Взяв на себе відповідальність за своїх товаришів під час бойових дій, коли їхня позиція була під загрозою. Він віддав всього себе, щоб захистити інших, зупинити наступ ворога та зберегти свою країну.

20 травня відбувся захід - реквієм-пам’яті присвячений річниці героїчної загибелі воїна ПОТЯКА ЯРОСЛАВА ІВАНОВИЧА,уродженця села Бистрець.

У рамках заходу на фасаді рідної гімназії відкрили меморіальну дошку Герою Верховинщини.

Віддати шану Герою прийшли родичі полеглого Героя ЯРОСЛАВА, представники влади, друзі, однокласники, побратими та жителі Зеленської громади.

Настоятель церкви Успіння Праведної Анни отець Віктор відправив поминальний молебень та здійснив чин освячення пам´ятного знаку. Опісля священнослужитель висловив щирі співчуття родині покійного ЯРОСЛАВА. «Жертвуючи своїм життям, наші земляки захищають незалежність України. І ми повинні про це пам’ятати. Ми повинні пам’ятати про кожного відважного Героя, який поклав своє життя за Україну»

На завершення заходу присутні поклали квіти та лампадки до меморіальної дошки, яка стала безсмертним символом пам’яті Героя.

Надвчинок Ярослава є прикладом справжнього героїзму. Він нагадує нам про значимість країни та про те, що ми маємо бути готовими відстоювати її незалежність та свободу.

Нагороджений посмертно медаллю ‘’ЗА ЗАСЛУГИ ПЕРЕД ПРИКАРПАТТЯМ’’.

Пам'ять про Героя ЯРОСЛАВА назавжди залишиться в наших серцях.

Слава Україні

Слава Героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора