ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Сірко зустрілася з делегацією Підкарпатського воєводства

Дата: 15.05.2023 09:28
Кількість переглядів: 54

 

Фото без опису

 

 

14 травня, заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко зустрілася з делегацією Підкарпатського воєводства (Республіка Польща), очолюваною віцемаршалеком - членом Управи воєводства Станіславом Кручеком. На зустрічі йшлося про реалізацію спільних соціальних проєктів Івано-Франківською обласною державною адміністрацією та Маршалківською управою Підкарпатського воєводства у рамках угоди про міжрегіональну співпрацю, якій, до слова, уже понад 20 років.

Фото без опису

Людмила Сірко від імені голови обласної державної адміністрації – начальниці обласної військової адміністрації Світлани Онищук подякувала представникам Підкарпатського воєводства за багаторічні вагому допомогу та спільні проєкти у соціально-економічній сфері, сфері туризму, гірського рятівництва та інші. Серед останніх – організована минулоріч екскурсійна поїздка до польського міста Риманів-Здрій для 20-ти дітей учасників бойових дій. Крім того, нещодавно партнери з Підкарпатського воєводства передали для медичних закладів Івано-Франківщини два сучасні дефібрилятори.

«Щиро вдячні усім нашим партнерам за допомогу. З перших днів війни ми зуміли організувати в області спільноту із міжнародних організацій-донорів для допомоги внутрішньо переміщеним людям, які шукали прихистку на Прикарпатті, – розповіла Людмила Сірко. – Тоді таких організацій налічувалося 32. На сьогодні в Івано-Франківській області надають гуманітарну і фінансову підтримку переселенцям, долучаються до облаштування прихистків, соціального житла, організації дозвілля тощо близько 100 організацій. Кожен донор має свою програму для певної категорії людей. Разом з цим керівництво обласної військової адміністрації не може залишити поза увагою осіб з інвалідністю, одиноких людей, багатодітні сім’ї і, безумовно, родини загиблих військових».

Фото без опису

Заступниця голови облдержадміністрації звернулася до представників Підкарпатського воєводства з пропозицією долучитися до участі у проєкті «Турбота про родину Героя», ініційованого головою ОВА Світланою Онищук. Нагадаємо, цей соціальний проєкт має на меті організувати підтримку родин полеглих Захисників і Захисниць з Прикарпаття. Він реалізується за напрямками «дозвілля», «відпочинок» та «оздоровлення».

Зі свого боку Станіслав Кручек запевнив, що програма оздоровлення дітей з Прикарпаття буде продовжуватися, наразі триває робота щодо її подальшого впровадження.

Фото без описуФото без опису

Загалом під час зустрічі було обговорено питання надання допомоги для внутрішньо переміщених осіб, спільні проекти з польською стороною в освітянській та культурно-мистецькій галузях, можливість організації екскурсійних турів для родин загиблих учасників російсько-української війни до Польщі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора