ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Сірко провела засідання обласного штабу з координування оздоровлення та відпочинку дітей

Дата: 27.04.2023 11:22
Кількість переглядів: 60

 


Фото без опису

 

Під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко відбулося засідання обласного штабу з координування оздоровлення та відпочинку дітей. Участь у нараді взяли представники профільних структурних підрозділів ОВА, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та силових структур області.

«Війна росії проти України змінила звичний розклад оздоровлення дітей. Багато сімей змушені були покинути домівки і переїхати до відносно безпечних регіонів. Багато дітей зазнали психологічних травм внаслідок воєнних дій, розлучень з близькими та друзями. У сьогоднішніх умовах організація відпочинку та оздоровлення дітей набуває особливої ваги. Зважаючи на безпекову ситуацію, дитячий відпочинок цього року організовується надзвичайно ретельно», - зауважила, розпочинаючи засідання обласного штабу з координування оздоровлення та відпочинку дітей, Людмила Сірко.

Посадовиця розповіла, що оздоровча кампанія у теперішніх умовах - це робота, яка побудована на питанні пріоритетності забезпечення прав дітей. Важливо, щоби пільгові категорії дітей з Івано-Франківщини, дітки військовослужбовців Збройних сил України, дітки ВПО повинні мати можливість оздоровитися в нашому регіоні та бути забезпечені пільговими відпочинковими путівками.

Йшлося також про перевірки стану дотримання у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на Прикарпатті якісного обладнання захисних укриттів, дотримання норм санітарного законодавства, пожежної безпеки, охорони праці та інших важливих вимог задля визначення готовності цих закладів до початку оздоровчої кампанії.

Важливим є й погодження питання початку оздоровчої кампанії у 2023 році на Раді оборони області.

Наголошувалося на забезпеченні необхідного фінансування оздоровлення із державного, місцевих бюджетів, наших міжнародних партнерів – благодійних організацій і вивчення практики європейських країн щодо роботи закладів оздоровлення та відпочинку дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора