ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: З освіченими дітьми побудуємо сильну країну

Дата: 27.04.2023 11:16
Кількість переглядів: 63

 

Фото без опису

 

 У облдержадміністрації відбулося нагородження переможців Міжнародного конкурсу з українознавства, який започаткували у 2003 році.

Привітали учнів та їхніх учителів голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук та заступник директора департаменту – начальник управління департаменту освіти та науки ОДА Ігор Гаврилюк.

Розпочали захід із вшанування хвилиною мовчання всіх, хто загинув через вторгнення російської федерації на територію України.

«Насамперед хочу подякувати нашим Захисникам та Захисницям, бо тільки завдяки їм, ми маємо змогу продовжувати вчитися та здобувати нові знання під мирним небом України. Велика вдячність вчителям, котрі передають дітям свої знання та досвід, прививають любов до рідного. Безумовно, наші учні найкращі і демонструють це своїми результатами на різних конкурсах та змаганнях. Переконана, що з освіченими дітьми побудуємо сильну країну. Тож, ще раз усіх вітаю та бажаю процвітання та зростання», - зазначила під час виступу Світлана Онищук.

Очільниця області додала, що вона, як науковець, констатує, що країнознавство сприяє усвідомленню особистості свого історичного коріння, формує уявлення про світогляд свого народу, його мову, психологію, мораль, культуру, історію, освіту, науку, природу тощо.

Варто зазначити, що цьогоріч ХVІ Міжнародний конкурс з українознавства проводився для учнів 8–11 класів закладів загальної середньої освіти. Обласний етап конкурсу проведено в лютому 2023 року.

Територіально учасники конкурсу представляли заклади освіти Івано-Франківської, Калуської Коломийської, Рогатинської, Галицької, Снятинської, Бурштинської, Тисменицької міських громад, Верховинської, Перегінської селищних громад, Верхнянської, Спаської сільських громад, а також Малу академію наук учнівської молоді та заклади фахової передвищої освіти Прикарпаття.

Загалом цього року у конкурсі на обласному рівні взяли участь здобувачі освіти з чотирьох етнографічних регіонів Прикарпаття: Бойківщина, Гуцульщина, Покуття, Опілля.

На заключному етапі за підсумками роботи комісій із перевірки науково-дослідних робіт, на підставі рішення журі ХVІ Міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8–11 класів закладів загальної середньої освіти переможцями стали 39 учнів з Івано-Франківської області.

Журі конкурсу відзначило високий рівень наукових розвідок у роботах учасників з Івано-Франківської області та їх спрямованість на відстоювання національних цінностей, збереження та утвердження національної ідентичності, дослідження актуальних аспектів національної безпеки України, осмислення й збереження національної героїки.

Загалом конкурс сприяє справі плекання національно свідомого підростаючого покоління, формуванню відповідальних громадян України.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора