ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Фахівці департаменту охорони здоров’я ОДА під онлайн-зустрічі з міністром обговорили питання створення спроможної мережі лікарень

Дата: 27.04.2023 11:15
Кількість переглядів: 60

 

Учора директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Дмитренко та спеціалісти цього структурного підрозділу взяли участь в онлайн-зустрічі з міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшком, фахівцями МОЗ України і Національної служби здоров’я України, щоб обговорити проблемні питання системи охорони здоров’я та врегулювати аспекти щодо формування спроможної мережі закладів охорони здоров’я, визначені постановою КМУ від 28.02.2023 № 174 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я».

Зокрема, йшлося про  функціонування закладів, які не ввійдуть в спроможну мережу, формування спроможної мережі (надкластерні, кластерні та загальні лікарні), умови об’єднання закладів. Також мовилося про фінансування в рамках програми медичних гарантій, функціонування бюро судмедекспертизи, розподіл лікарів-інтернів та інше.

Варто зазначити, раніше Віктор Ляшко повідомив, що медичні заклади, які не увійдуть до спроможної мережі лікарень, продовжать свою роботу та зможуть і надалі укладати контракти із Національною службою здоров’я за програмою медичних гарантій. Такі лікарні можуть і надалі проводити модернізацію та закуповувати дороговартісне обладнання, однак лише коштом місцевих бюджетів. 

Нагадаємо,що Україна впроваджує нові підходи до формування госпітального округу для того, щоб забезпечити для пацієнта три ключові індикатори медичної допомоги:  якість, доступність та безоплатність. Зокрема,  лікування більш простих випадків здійснюватиметься на місцях, а надання спеціалізованої медичної допомоги концентруватиметься на вищому рівні. 

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора