ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Івано-Франківську відбувся семінар щодо підготовки до конкурсу у рамках програми «Польща-Україна 2021-2027»

Дата: 13.04.2023 12:04
Кількість переглядів: 123

 

12 квітня, в Івано-Франківську відбувся семінар «Основи роботи з проєктами», організований представництвом програми прикордонного співробітництва Interreg NEXT «Польща-Україна 2021-2027» у Львові спільно з Івано-Франківською обласною військовою адміністрацією та Івано-Франківською міською радою.

Означена організаторами мета заходу – підготовка до майбутнього конкурсу проєктних заявок у рамках цієї програми.

Учасниками семінару стали представники територіальних громад області, навчальних та медичних закладів, громадських організацій, структурних підрозділів облдержадміністрації. Їх привітав заступник голови облдержадміністрації Віталій Ільчишин.

Посадовець зазначив, що підтримка та всебічне сприяння впровадженню на території регіону спільних проєктів, які фінансуються за участю Європейського Союзу, є одним із пріоритетних напрямків діяльності обласної влади. Івано-Франківщина з 2007 року бере активну участь у Програмі прикордонного співробітництва «Польща-Україна». Уже реалізовані в області проєкти дозволили впровадити цікаві та унікальні заходи, спрямовані на розвиток туризму, культури, безпеки, а найважливіше – сприяли розвитку добросусідських відносин шляхом прямої співпраці між людьми. Віталій Ільчишин висловив сподівання, що нова програма Interreg NEXT «Польща-Україна 2021-2027» надасть громадам Прикарпаття широкі можливості для залучення грантів для розвитку та поглиблення співпраці з регіонами Польщі.

Під час семінару присутніх ознайомили з особливостями майбутнього конкурсу проектних заявок в рамках Програми і з базовими поняттями та інструментами підготовки проєктів.

Довідково

Бюджет програми Interreg NEXT «Польща-Україна 2021-2027» складає 208 млн євро. Програма реалізовуватиметься в Івано-Франківській, Закарпатській, Тернопільській, Волинській, Львівській та Рівненській областях за п’ятьма пріоритетами: довкілля, здоров’я, туризм, співпраця та кордони.

Перший конкурс проєктних пропозицій розпочнеться у травні 2023 року та триватиме до кінця липня 2023 року. Заявники зможуть подати заявки на отримання коштів ЄС за такими пріоритетами: здоров’я та довкілля.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора