ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Виконання затверджених планів загального фонду зведеного бюджету області за січень-березень поточного року зафіксовано на рівні 108,2 відсотки

Дата: 12.04.2023 11:33
Кількість переглядів: 45

 


 

Вчора під час наради з головами районних військових адміністрацій, головами територіальних громад, керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, правоохоронних органів та територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади під керівництвом голови облдержадміністрації – начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук обговорили питання щодо наповнення бюджетів територіальних громад області за рахунок місцевих податків і зборів.

Про деталі роботи розповіла начальник Головного управління Державної податкової служби в Івано-Франківській області Ірина Столярик.

Посадовиця зазначила, що попри складну економічну ситуацію та воєнний стан, платники продовжують справно сплачувати податки і збори до відповідних бюджетів Івано-Франківської області. Цьому сприяє спільна робота податкової служби, територіальних громад та активність і сумлінність бізнесу області. Тож, у результаті маємо виконання затверджених планів загального фонду зведеного бюджету Івано-Франківської області за січень-березень поточного року на рівні 108,2 відсотка.

Державною податковою службою ще з січня 2021 року запроваджено електронне інформування територіальних громад через Електронний кабінет щодо сум нарахованих, сплачених та надмірно сплачених сум податків та зборів, а також сум податкового боргу в тому числі у розрізі платників податків та звітність у розрізі джерел доходів.

«Ми систематично аналізуємо можливі додаткові резерви наповнення бази оподаткування, про які інформуємо територіальні громади, зокрема, щодо ефективності використання земель, об’єктів нерухомості та їх оподаткування; прийнятих місцевими радами рішень щодо місцевих податків і зборів у частині визначення економічно обґрунтованих ставок, правомірності та доцільності надання пільг на окремі об’єкти оподаткування; ймовірних втрат надходжень місцевих зборів, зокрема, збору за паркування автотранспорту з причин неефективного використання уповноваженими місцевими радами, особами місць паркування та щодо стану проведення розрахунків з бюджетом, зокрема, орендної плати за землю, для ініціювання розірвання договорів оренди у випадку несплати платежу», - зазначила Ірина Столярик.

Начальниця управління також окреслила можливі резерви бази оподаткування, зокрема, наголосила на проведенні роз’яснювальної роботи з громадянами, що здають в оренду житло, надають послуги щодо обробітку земель, перевезень, репетиторства, щодо необхідності декларування отриманих доходів, а також про роботу з бізнесом, який реєструється на території громади.

Наголошувалося, що лише спільні зусиллями в пошуку та виявленні резервів, залучення до повноти оподаткування – це шлях, який дасть змогу збільшити надходження бюджетів області та відповідно наблизити нашу Перемогу над окупантом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора