ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В обласній військовій адміністрації відбулося чергове засідання регіонального саб-кластеру з питань захисту дітей

Дата: 11.04.2023 10:28
Кількість переглядів: 47

 

 

Фото без описуСьогодні під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко, за участю фахівців структурних підрозділів ОВА, представників одинадцяти міжнародних благодійних фондів та громадських організацій відбулася зустріч регіонального саб-кластеру з захисту прав дітей в області.

На початку зустрічі Людмила Сірко подякувала учасникам саб-кластеру за допомогу дітям із числа внутрішньо переміщених, зауваживши, що за сприяння цих організацій створюються всі умови задля ефективної допомоги усім потребуючим у складний час війни.

«Обласна військова адміністрація співпрацює із міжнародними благодійними та громадськими організаціями задля надання необхідної допомоги дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування та дітям внутрішньо переміщених людей. Важливою є налагоджена робота щодо створення шелтерів для ВПО, дитячих та освітніх просторів, забезпечення школярів необхідним шкільним приладдям і проведення важливих тренінгових, соціальних занять. Забезпечується актуальна підготовка соціальних працівників та психологів задля проведення необхідної психосоціальної підтримки дітей різних вікових груп», - зазначила Людмила Сірко.

Також посадовиця розповіла, що найближчим часом на Івано-Франківщину приїжджатимуть сім’ї із Донецької області, яких забезпечуватимуть необхідною допомогою, завдяки налагодженій співпраці із благодійними організаціями.

Учасники зустрічі обговорювали низку важливих питань щодо облаштування безпечного простору для дітей у закладах освіти Прикарпаття, забезпечення шкіл, садочків потрібним обладнанням, проведення літньої оздоровчої кампанії у 2023 році, надання допомоги дитячим санаторним закладам, де проживають ВПО, закупівлю оздоровчих путівок, організації цікавих екскурсій для соціально незахищених діток.

Зауважувалося, що завдяки співпраці визначатимуться й подальші напрями роботи. За підтримки міжнародних організацій в області планують проводити заходи щодо допомоги прикарпатським діткам, діткам внутрішньо переміщених людей та військовослужбовців Збройних сил України, які захищають нашу країну від російських загарбників.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора