ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Уряд запустив стратегічний проєкт Мінветеранів переходу від військової служби до цивільного життя

Дата: 10.04.2023 14:29
Кількість переглядів: 73


Уряд погодив проєкт Указу Президента України щодо впровадження цього року Стратегії формування системи переходу від військової служби до цивільного життя на період до 2032 року.

Відповідний акт, розроблений Міністерством у справах ветеранів України, прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України у п'ятницю, 7 квітня.

“Перехід від військової служби до цивільного життя – це інституційна реформа, яка дозволить якісно здійснювати управління людським ресурсами в безпековій і оборонній сфері. Ми провели плідну роботу з кожним силовим відомством, адже сама система переходу передбачає багато реформ саме там, – пояснила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Майбутнім указом Глави держави буде введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2023 року “Про Стратегію формування системи переходу від військової служби до цивільного життя на період до 2032 року”, а також затверджено саму Стратегію

Зазначимо, що над розробкою системи переходу від військової служби до цивільного життя працювала команда Мінветеранів спільно з Офісом реформ КМУ, українськими міністерствами, силовими структурами та відомствами. Також був залучений досвід провідних країн світу.

Система переходу включитиме психологічну та правову допомогу, соціальну, професійну, культурну адаптацію військовослужбовців, ветеранів війни, членів їхніх сімей, членів родин полеглих Захисників і Захисниць України, надання сучасних та дієвих інструментів для безпроблемной суспільної та економічної реінтеграції цих осіб.

Стратегія формування системи переходу від військової служби до цивільного життя на період до 2032 року передбачає, зокрема:

оновлення законодавства України, що спрямовано на впровадження системи переходу від військової служби до цивільного життя;

розроблення переліків послуг у системі переходу відповідно до категорії учасників цієї системи та порядків їх надання;

формування системи моніторингу за якістю надання таких послуг та оцінки їх якості;

впровадження новітніх інформаційних технологій накопичення та автоматизованого оброблення інформації у системі переходу та забезпечення взаємодії електронних реєстрів;

підвищення рівня заінтересованості територіальних громад щодо використанні потенціалу учасників системи переходу.

“Насамперед, це запровадження людиноцентричного підходу до людей. Після перемоги України у війні ми маємо реінтегрувати велику кількість людей в суспільство, громаду і економіку. А перед цим треба оцінити стан їхнього ментального і фізичного здоров’я, а потім – надати можливості отримати цивільну спеціальність, працевлаштуватися, або розвивати власний бізнес. Попереду ще багато роботи, та я впевнена, що разом ми справимося з цим викликом”, – наголосила очільниця Мінветеранів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора