ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: За підтримки міжнародних партнерів працюємо над будівництвом соціального житла для ветеранів та внутрішньо переміщених людей

Дата: 04.04.2023 10:00
Кількість переглядів: 74

Фото без опису

 Відбулася зустріч голови обласної державної адміністрації - начальниці обласної військової адміністрації Світлани Онищук із американсько-українським керівником організації «Move Ukraine» – Джоном Шморгуном. До розмови долучилася також заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко.

За словами пана Джона, вже понад 20 років він проживає в Україні. У зв’язку з повномасштабним вторгненням переїхав зі столиці на Івано-Франківщину. Джон був свідком того, як тисячі українських матерів із дітьми хлинули на Захід України. Він створив MoveUkraine у відповідь на нагальну потребу надати гідне житло людям, щоб вони не жили на вокзалах, церквах і сільських радах.

Наразі MoveUkraine зібрав понад 700 000 доларів США, щоб розмістити понад 8 000 людей у прихистках у західних регіонах держави, а також щотижня доставляв 60 тонн їжі та ліків людям, які найбільше їх потребували на Сході України.

«Сьогодні організація Move Ukraine активно працює у нашій області щодо будівництва соціального житла для ветеранів та внутрішньо переміщених людей на Калущині. Ми вдячні, що за цей рік за їх підтримки вже успішно зроблено реконструкцію будівлі сільської школи в Мостищах, яка не використовується. Там розмістилися понад 20 людей переселенців, серед них 6 людей позбавлені батьківського піклування з опікуном. Зараз тривають активні ремонтні роботи в будівлі у Боднареві, де зможуть розміститися понад 20 людей. Одне із приміщень вже завершено, яке ми офіційно завтра відкриваємо, – розповіла керівниця області. – Я щиро вдячна Джонові, його організації за колосальну підтримку нашій області. Впевнена, попереду ми реалізуємо ще багато спільних проєктів».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора