ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук привітала прикарпатських спортсменів-призерів міжнародних змагань

Дата: 24.03.2023 10:31
Кількість переглядів: 102

  

В обласній державній адміністрації відбулася пресконференція прикарпатських спортсменів-призерів міжнародних змагань: чемпіона Європи U23 з вільної боротьби Андрія Джелепа, срібної призерки чемпіонату Європи U23 з вільної боротьби Ірини Заблоцької та бронзового призера Кубка Європи з дзюдо Михайла Свідрака.

Привітали спортсменів зі здобутками голова обласної державної адміністрації - начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук, народний депутат України, віце-президент Асоціації спортивної боротьби України Едуард Прощук.

За словами керівниці області, прикарпатські спортсмени щоразу вражають і тішать своїми перемогами.

«Нещодавно ми раділи здобуттю бронзової медалі на відкритому Кубку Європи з дзюдо нашим краянином 22-річним Михайлом Свідраком. Змагання відбувалися у Варшаві, бронзову медаль Михайло здобув у ваговій категорії до 81 кг. Це перша нагорода з турнірів European Open в карʼєрі нашого дзюдоїста. А вже цього місяця ми пишаємося перемогами наших спортсменів, здобутими на чемпіонаті Європи з греко-римської, вільної та жіночої боротьби серед чоловіків та жінок до 23-х років. Вони вибороли "золото" та "срібло" чемпіонату», – зазначила Світлана Онищук.

Додамо, що змагання проходили в Бухаресті (Румунія). Андрій Джелеп став чемпіоном у ваговій категорії 61 кг, а Ірина Заблоцька здобула срібну нагороду у ваговій категорії 72 кг. Спортсмени неодноразові чемпіони і призери Всеукраїнських та міжнародних змагань, також вони отримують щомісячні обласні стипендії в розмірі 6000 грн.

Під час пресконференції переможці розповіли про свою підготовку до змагань, а також про плани на майбутнє. «Ми надзвичайно пишаємося та гордимося спортивними здобутками наших спортсменів. Дякую тренерам за відмінну підготовку до різних змагань. Відрадно, що спортсмени відчувають підтримку кожного з нас. Саме це надає їм стимул перемагати. Вірю, що попереду нас чекають перемоги та найвищі п’єдестали, адже з такими завзятими спортсменами ми гідно та впевнено тримаємо наш спортивний фронт», – резюмувала очільниця Прикарпаття.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора