ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Верховині відкрили меморіальну дошку загиблому Герою АНДРІЮ ДІДКІВСЬКОМУ

Дата: 24.03.2023 10:22
Кількість переглядів: 109

 

Фото без опису

У  Верховині відкрили меморіальну дошку загиблому Герою АНДРІЮ ДІДКІВСЬКОМУ

 

 

“Гуцульщина плаче за своїм відданим сином. Не пробачимо…Народ, який стоїть на колінах перед Героями, не стане на коліна перед окупантом! Ми переможемо, заради пам’яті наших полеглих захисників за свободу та незалежність. Молимося за Україну, згадуємо у молитві Андрія та всіх, хто вже не побачить сходу сонця… Молимося і віримо у тих, хто б’ється, за те, щоб схід сонця побачили ми…”

 

Сьогодні, 23 березня відбувся захід присвячений відкриттю меморіальної дошки солдату, гранатометнику гірсько-штурмового відділення  АНДРІЮ ДІДКІВСЬКОМУ на фасаді рідного ліцею, який загинув торік 24 березня захищаючи Київську область.

 

Віддати шану Герою прийшли родичі полеглого Героя АНДРІЯ, представники влади, друзі, однокласники, побратими , учнівська молодь та місцеві жителі.

Священнослужителі Верховини відправили  поминальний молебень у храмі Успіння Пресвятої Богородиці. Після поминального богослужіння  священниками було  здійснено чин освячення пам´ятного знаку полеглому Герою на Верховинському ліцеї.

 

Далі у актовому залі ліцею для всіх бажаючих відбувся урок пам´яті Героя Андрія Дідківського,  під час якого учні  ліцею розповіли про життєвий шлях нашого хороброго захисника, котрий боровся з ненависним російським агресором до останнього подиху.

 

 

На завершення заходу присутні поклали квіти та лампадки до меморіальної дошки, яка стала безсмертним символом пам’яті Героя.

Ця меморіальна дошка буде нагадувати наступним поколінням про героїчний вчинок військовослужбовця,а пам'ять про Героя назавжди залишиться в наших серцях.

 

Запалим вічний ми вогонь скорботи

За тих Героїв, що не пали духом

І не дали країну побороти

Нехай земля усім їм буде пухом.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора