ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Завдяки донорській допомозі ми справляємося з багатьма викликами, – Людмила Сірко про допомогу переселенцям

Дата: 22.03.2023 11:14
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко зустрілася представниками регіонального офісу Управління ООН з координації гуманітарних справ /OCHA Ukraine (УКГС) Антоном-Йозефом Хагеном та Джозефом Кролі. Власне зустріч була зумовлена призначенням п. Джозефа керівником регіонального офісу. Під час неї говорили про стратегічні потреби області у питанні підтримки внутрішньо переміщених осіб та пріоритети у подальшій спільній роботі.

Людмила Сірко відзначила внесок міжнародних організацій і, зокрема, УКГС у питанні підтримки переселенців на Івано-Франківщині.

«Завдяки донорській допомозі ми справилися із викликами щодо надання прихистку внутрішньо переміщеним людям. Нам вдалося переселити людей із закладів освіти до початку нового навчального року. Партнери допомогли із літнім оздоровленням дітей, залученням до вивчення української мови, психосоціальною адаптацією ВПО», – сказала посадовиця.

Та попри все викликів не поменшало і перш за все це те, що на Сході України тривають активні бойові дії і людей треба евакуювати. Тому на зустрічі говорили про створення нових місць постійного проживання для ВПО, ремонт наявних приміщень, у тому числі в медичних закладах для приймання паліативних хворих, підтримку сімей переселенців, їхню соціалізацію, створення реабілітаційних центрів та ін.

Своєю чергою Джозеф Кролі пообіцяв продовжувати налагоджену співпрацю і висловив готовність взаємодіяти з партнерами задля вирішення усіх завдань.

Довідково

Управління ООН з координації гуманітарних справ (УКГС) діє з 1991 року з метою посилення реагування ООН на надзвичайні ситуації та катастрофи і для покращення гуманітарної діяльності на місцях. Нині УКГС ООН має центральні офіси у Нью-Йорку і Женеві та представництва у 59 країнах світу, зокрема в різних містах України (з 2014 року).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора