ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Французька міжнародна неурядова організація допоможе організувати медичне обслуговування переселенців на Івано-Франківщині

Дата: 17.03.2023 10:42
Кількість переглядів: 85

 


Учора, 15 березня, відбулася зустріч заступниці голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Людмили Сірко з представниками Première Urgence Internationale (Прем'єр Уржанс Інтернасьональ). Це неприбуткова неполітична міжнародна неурядова організація зі штаб-квартирою у Франції, завданням якої є допомога цивільному населенню, що перебуває у скрутному становищі в зв’язку з природними катаклізмами, війною чи економічним колапсом. В Україні Premiere Urgence Internationale працює з 2015 року.

Фото без описуФото без описуУ заході також взяли участь представники департаменту охорони здоров’я та управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації.

Під час зустрічі заступниця голови озвучила наявні в області нагальні потреби, а саме: допомога особам пенсійного віку,паліативним хворим. Важливою є допомога закладам соціально-психологічної реабілітації, на утриманні яких перебувають діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування.

Людмила Сірко зауважила, що в нашій області на сьогодні вже облаштовано 87 шелтерів, в яких проживає близько трьох тисяч переселенців. Наразі проводиться комплексна робота, спрямована на покращення умов їхнього проживання.

Так, Première Urgence Internationale відкрила офіси у Дніпрі та Львові з метою розробки програм підтримки найбільш незахищеного цивільного населення. Наразі Première Urgence Internationale планує направити мобільні медичні бригади в Івано-Франківську область для надання першої медичної допомоги переміщеним особам. Мобільні бригади Première Urgence Internationale працюватимуть безпосередньо в центрах колективного розміщення, які знаходяться переважно у сільській місцевості.

Наразі формується команда, яка буде працювати в Івано-Франківську та області. Планується, що до складу команди входитиме лікар, медсестра, психолог, фармацевт, а також соціальний працівник. Представники організації також зазначили, що проектом попередньо заплановані роздача паліативних та гігієнічних наборів для вразливих категорій населення.

Йшлося також про створення в області трьох реабілітаційних центрів, зокрема дитячого реабілітаційного центру «Діти війни», робота якого буде спрямована в тому числі на психосоціальну реабілітацію дітей з усієї України, реабілітаційного центру для військовослужбовців, а також першого в Україні центру спінальної травми.

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора