ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У профільному департаменті ОДА аграрії області разом з народною депутаткою Оленою Вінтоняк обговорили важливі питання життєдіяльності галузі

Дата: 16.03.2023 11:17
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

 

  В департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації відбулася робоча зустріч народної депутатки України Олени Вінтоняк з керівництвом департаменту, представниками громадських профільних асоціацій, територіальних громад, керівниками окремих фермерських господарств регіону.

Йшлося про фінансову підтримку суб'єктів господарювання агропромислового комплексу Прикарпаття за рахунок бюджетних коштів державного та місцевих бюджетів, міжнародних грантів, пільгових банківських кредитів, а також про бронювання військовозобов’язаних працівників агропідприємств.

Олена Вінтоняк відзначила актуальність обговорюваних питань і наголосила на необхідності вжиття вичерпних заходів щодо забезпечення доступу аграріїв до джерел фінансування задля проведення ними весняної посівної кампанії та здійснення господарської діяльності в поточному році, зокрема, в галузі молочного скотарства та вівчарства.

Своєю чергою директорка департаменту агропромислового розвитку ОДА Алла Хамчич розповіла присутнім про стан агропромислового комплексу Івано-Франківщини за підсумками 2022 року та перспектив діяльності цьогоріч.

Відтак голова громадської організації "Асоціація вівчарів" Василь Стефурак висловив побажання членів асоціації щодо розширення кола потенційних учасників грантових програм за рахунок запровадження нових напрямів грантової підтримки.

Виступили й керівники фермерських господарств, які говорили про проблеми та перспективи господарювання в умовах військового стану.

Насамкінець учасники зустрічі висловили побажання, аби такі заходи проводилися систематично.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора