ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Сірко: В Івано-Франківському ліцеї працює дитячий цифровий навчальний простір

Дата: 02.03.2023 14:29
Кількість переглядів: 82

 

Фото без опису

 

 

Людмила Сірко: В Івано-Франківському ліцеї працює дитячий цифровий навчальний простір

Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, представники міжнародної організації «Save the Children» відвідали Івано-Франківський ліцей № 3, де обладнано дитячий цифровий навчальний простір. Тут мають можливість навчатися місцеві школярі та внутрішньо переміщені дітки.

Людмила Сірко подякувала міжнародній неурядовій гуманітарній організації «Save the Children» за співпрацю з обласною військовою адміністрацією щодо надання необхідної допомоги дітям ВПО. Цей центр цифрової освіти, який обладнаний необхідною комп’ютерною технікою та меблями, створили завдяки цій міжнародній неурядовій організації.

«Івано-Франківщина прийняла понад 148 тисяч переселенців, 42 тисячі – це дітки до 18 років, з них дуже багато дітей проходять онлайн навчання. Задля цього ми робимо усе, щоби створювати необхідні навчальні цифрові простори. Дякуючи нашим благодійним партнерам, які з перших днів війни надають допомогу внутрішньо переміщеним людям, відкрили такий дружній цифровий простір. Щиро радію, що він облаштований необхідною комп’ютерною технікою, дитячим кінозалом, тут завжди є доступ до інтернету, можна зробити домашнє завдання та поспілкуватися. Також у центрі проводять різноманітні цікаві гуртки, інтерактивно-розвиваючі вправи, години ігор, активності з Web-програмування», - розповіла посадовиця.

Людмила Сірко та представники міжнародній неурядової гуманітарної організації «Save the Children» обговорювали питання продовження співпраці щодо надання необхідної допомоги ВПО у цей нелегкий час для України.

Йшлося про подальшу роботу щодо створення цифрових просторів, проведення навчальних тренінгів для вчителів, батьків, дітей, підтримку дитячих садочків обладнанням та матеріалами задля облаштування безпечного простору для дітей.

Довідково

«Save the Children» – це міжнародна неурядова організація, яка працює у 120 країнах світу та в Україні з 2014 року, насамперед у сферах захисту прав дітей. З початку війни ця міжнародна організація надає багатогалузеву підтримку дорослим і дітям постраждалим від війни. Завдяки організації та за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії (NMFA) на Івано-Франківщині запрацювали два цифрових навчальних простори, 122 прикакрпатських вчителів пройшли тренінг щодо надання першої психологічної допомоги, Івано-Франківським дітям, дітям ВПО було видано 1000 рюкзаків, наповнених канцелярією, 28 дитячих садків отримали гігієнічні та рекреаційні набори.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора