ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У війни не жіноче обличчя. Але реалії сьогодення показують, що роль жінки під час війни важко переоцінити.

Дата: 02.03.2023 10:41
Кількість переглядів: 55

 

У війни не жіноче обличчя. Але реалії сьогодення показують, що роль жінки під час війни важко переоцінити.

З початку повномасштабного вторгнення українки показали цілому світу свою надзвичайну мужність, витримку та нежіночу силу духу. На рівні з чоловіками вони взяли до рук зброю, щоб разом боронити нашу землю від ворога. На їхню долю випала місія бути не лише берегинею роду, а й стати захисницею свої держави.

Українки об’єдналися у спільному пориві допомагати внутрішньо переміщеним людям, дітям-сиротам та людям похилого віку, котрі змушені були втікати від війни. Цілодобово вони волонтерили, щоб підтримати Збройні сили України, навіть перебуваючи далеко від рідного дому.

Про роль жінки у час війни, а також захист прав жінок та гендерної дискримінації сьогодні говорили під час зустрічі із представницями ООН у справах жінок. Від початку війни із 148 тисяч людей, які приїхали в нашу область, 92 тисячі - це жінки. Тому нам важливо, щоб кожна з них була забезпечена усім необхідним і мала можливості для розвитку у нашому регіоні. Від початку збройної агресії рф велика кількість міжнародних партнерів підтримує нашу країну і Прикарпаття зокрема.

Спільно ми втілили в життя безліч проєктів, якими гордимося. На сьогодні робота проводиться по всій області. Тільки станом на сьогодні майже 50 об'єктів знаходиться на стадії реконструкції задля подальшого облаштування житла для ВПО, 18 вже здано в експлуатацію. Понад 90 млн грн було виділено на проведення ремонтних робіт та реконструкцію приміщень із обласного бюджету, значною була підтримка міжнародних донорів. Тільки за минулий рік було закуплено майже 1700 одиниць медичного обладнання на 338 млн грн. Сьогодні ми активно представляємо міжнародним партнерам наші плани з реабілітації військовослужбовців, а також дітей. Тішить, що вони готові і хочуть спрямовувати свої інвестиції у цей проєкт задля подальшого розвитку регіону. На жаль, війна продовжується і ми маємо реагувати на нові її виклики. Багато маємо над чим працювати, але за цей рік гордимося своїми здобутками. Переконана, що разом ми зможемо зробити значно більше.

Спільно працюємо задля нашої Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора