ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Актуальним та безумовним є соціальний захист ветеранів та сімей загиблих у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України

Дата: 28.02.2023 15:11
Кількість переглядів: 58

 

 

Світлана Онищук: Актуальним та безумовним є соціальний захист ветеранів та сімей загиблих у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України

На цьому під час наради з керівниками структурних підрозділів обласної військової адміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, головами районних військових адміністрацій, територіальних громад наголосила голова облдержадміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Очільниця Прикарпаття зазначила, що зараз спостерігається значне збільшення кількості сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Тому виникла необхідність надання додаткових соціальних гарантій особам, які беруть чи брали участь у захисті нашої незалежності, суверенітету та цілісності України, а також членам їх сімей.

За словами Світлани Онищук, на сьогодні є низка напрацьованих Урядом та Верховною Радою нормативно-правових актів, які передбачають надання особам, які стоять чи стояли на захисті нашої Батьківщини, членам їх сімей, сім’ям загиблих захисників та захисниць різних видів пільг та соціальних гарантій. Однак їх недостатньо, а тому є гостра необхідність підтримки зазначених осіб на місцевому рівні.

«В області діє обласна програма підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, осіб, які перебували чи перебувають у складі добровольчих формувань, учасників бойових дій та інших громадян, які залучалися і залучаються та брали і беруть безпосередню участь у бойових діях, здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації проти України, починаючи з 20 лютого 2014 року, на 2022-2026 роки (із змінами), затверджена рішенням обласної ради від 11.05.2022 № 417-14/2022, - зазначила посадовець. – На виконання заходів вищезазначеної програми у 2022 році в обласному бюджеті було передбачено кошти у сумі 17 442,0 тис.грн, які профінансовані в повному обсязі. Для виконання заходів даної програми в 2023 році з обласного бюджету виділено – 35 825,4 тис.грн».

Варто додати, що у Івано-Франківській області діють програми соціальної допомоги, котрі визнані одними із найкращих щодо соціального захисту зазначених категорій осіб, і не мають аналогів в інших регіонах.

Зокрема, йдеться про місцеві програми територіальних громад, на виконання яких у 2022 році було профінансовано 72,7 млн грн.

Наголошувалося що дуже важливо, щоб кожна територіальна громада області затвердила програму, заходи якої сприятимуть поліпшенню соціального захисту тих, хто захищав і захищає Україну, її незалежність та цілісність, а також їх родин.

Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора