ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

За якою процедурою бронюватимуть працівників агропромислового комплексу

Дата: 23.02.2023 15:30
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

 

Як повідомили в департаменті агропромислового розвитку обласної військової адміністрації, вчора перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький провів нараду з керівниками структурних підрозділів обласних військових адміністрацій, які забезпечують виконання функцій із питань агропромислового розвитку.

Під час онлайн-зустрічі обговорювалися питання прийому заявок із бронювання військовозобов’язаних працівників від агропідприємств із кожною з областей.

Нагадаємо, 27 січня було ухвалено новий порядок (https://bit.ly/3IPtQ6Q) і зараз всі заявки приймаються тільки відповідно до нього.

«Оновлений порядок важливий. Він зараз фактично передбачає два основні типи подання документів на бронювання: перший – це підприємства, в яких є мобілізаційне завдання, вони подаються через ОВА; другий – підприємства, які такого завдання не мають. Останні будуть поділені на дві підкатегорії: агропідприємства, які мають більше 50 працівників, і ті, які обробляють більше 1 тис. га, подаватимуться через Мінагрополітики», – підкреслив Тарас Висоцький.

Крім того, під час наради було піднято питання безоплатної передачі в приватну власність земельних ділянок членам фермерського господарства, яким вона належить на праві постійного користування шляхом «розпаювання».

Як пояснила заступниця міністра аграрної політики та продовольства України Людмила Шемелинець, на період воєнного стану зупинена безоплатна приватизація для юридичних осіб. Винятки для приватизації земель встановлені виключно на два випадки: якщо у власності перебуває будівля або споруда, і якщо такі земельні ділянки були передані громадянам у користування до набрання чинності Земельного кодексу України. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора