ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА: Завдання влади – створити безпечні умови перебування та навчання дітей у школах

Дата: 23.02.2023 15:22
Кількість переглядів: 50

 

На цьому сьогодні наголосила голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук під час огляду та передачі в громади Прикарпаття 3300 одномісних парт.

«Під час війни, коли є загроза ракетних ударів, завдання влади – створити безпечні умови перебування та навчання дітей у школах. Ми маємо досвід довготривалих повітряних тривог, навіть до 4 годин. Відповідно впродовж цього часу потрібно забезпечити все необхідне для комфортного перебування дітей в укриттях. Щоб можна було провести цікаво та інформативно час, мати змогу позайматися, за кошти обласного бюджету було закуплено 3300 одномісних парт, які будуть передані у громади. Окрім того, сьогодні ми ще передамо 130 біотуалетів, 400 масляних обігрівачів та 300 кулерів для води які також будуть направлені у ті заклади, що їх потребують», - зазначила очільниця області.

Директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович зазначив, що одномісні парті - це необхідний елемент навчально-методичного обладнання кожної школи. У разі повітряних тривог, коли учні повинні перебувати в укритті, таке обладнання допомагає забезпечити продовження навчального процесу в безпечному місці. Зокрема, зазначалося, що представники департаменту також проводять навчання для педагогічних працівників та учнів щодо поводження в умовах надзвичайних ситуацій.

Заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА Андрій Сташків акцентував увагу на тому, що частина парт є ортопедичними, а це сприяє формуванню правильної постави у дітей та допомагає уникнути безлічі хвороб у майбутньому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора