ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про перспективи співпраці йшлося на зустрічі Світлани Онищук та радника Прем’єр-міністра Словацької Республіки Едуарда Бураша

Дата: 13.02.2023 12:49
Кількість переглядів: 100

 

Фото без опису

Словацька Республіка з перших днів війни підтримує нашу країну і вже прийняла понад 25 тисяч українських біженців. Сьогодні словацькі колеги пропонують долучитися Прикарпаттю до спільних інвестиційних програм задля залучення фінансового ресурсу для розвитку нашої області.

Про це йшлося під час зустрічі голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук із радником Прем’єр-міністра Словацької Республіки Едуардом Бурашом, котрий з робочим візитом відвідав нашу область.

Фото без опису

"Івано-Франківщина отримала пропозицію щодо створення Європейської групи територіального співробітництва, у рамках якої буде можливість брати участь у європейських інвестиційних програмах, спрямованих на розвиток регіонів,  - підбила результати перемовин очільниця Прикарпаття. - Також обговорили перспективи пошуку регіону-побратима для області, що допоможе тісніше співпрацювати зі словацькими партнерами, та запрошення на Дні Івано-Франківщини, які відбуватимуться у місті Кошице".

Фото без опису

На переконання Світлани Онищук, це стане доброю нагодою презентувати потенційні можливості області і таким чином знайти нових партнерів для обопільної співпраці.

Керівниця області поділилася із радником потребами у створенні реабілітаційного центру для допомоги наших захисникам і захисницям, котрі постраждали внаслідок бойових дій, а також підтримці дитячих будинків.

"Переконана, що  у співпраці з нашими міжнародними партнерами ми зможемо подолати всі труднощі та надати допомогу нашим військовим і внутрішньо переміщеним людям", - резюмувала Світлана Онищук.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора