ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук взяла участь розширеному засіданні Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров'я та надання психологічної допомоги

Дата: 09.02.2023 10:54
Кількість переглядів: 82

 


Фото без опису

Психічне здоров’я – це один із маркерів нашої стійкості. У час війни ворог постійно намагається тримати нас в стресовому стані. Саме тому Національна програма психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, створена за ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської, є вкрай необхідною та актуальною. 

Сьогодні з цього приводу під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та першої леді Олени Зеленської відбулося розширене засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров'я та надання психологічної допомоги людям, які постраждали внаслідок агресії рф проти України. Участь у його роботі у форматі відеозв’язку взяла голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук. 

Під час засідання присутні презентували комунікаційну стратегію програми, яка надасть чимало відповідей на прості запитання: куди звертатися за психологічної допомогою, чому потрібно звертати, чому не потрібно соромитися отримувати психологічну допомогу. 

Зазначалося, що після війни кожен другий українець може зіштовхнутися із проблемами психічного здоров’я. Тому вже сьогодні необхідно докласти всіх зусиль, щоб психологічна допомога надавалася нарівні з медичною. Відповідно до проведеного аудиту базових послуг було виявлено, що лише у половині громад фахівці надають 4 із 17 необхідних послуг.  Лише один відсоток фахівців первинної ланки пройшли навчання із надання цього виду допомоги. 

Також наголошувалося, що в Україні мають бути єдині протоколи надання психологічної допомоги, де будуть прописані ролі надавачів послуг, координація надання допомоги тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора