ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Удосконалення процесів надання адміністративних послуг та доступності отримання послуг для ВПО»

Дата: 02.02.2023 10:25
Кількість переглядів: 64

 

Фото без опису

 

Під такою назвою відбулася координаційна зустріч, яку організували і провели  представники Івано-Франківського відділення МФОЗНС «Регіон Карпат NEEKA».

Даний  захід  відбувся за участі  першої заступниці голови районної військової адміністрації Світлан Уршеджук, представників центрів надання адміністративних послуг територіальних громад району, внутрішньо переміщених осіб та працівників соціальної  сфери району.

Метою заходу стало обговорення «Забезпечення потреб та дотримання прав внутрішньо переміщених осіб» та напрацювання пропозицій, щодо першочергових кроків, необхідних для поліпшення становища внутрішньо переміщених осіб та їхньої взаємодії з органами місцевого самоврядування. Також обмін досвідом впровадження ініціатив із підвищення безпечного середовища на місцевому рівні обговорення бачення представників місцевого самоврядування  елементів  притаманних поняттю безпечна громада.

 

       В рамках зустрічі  фахівці відділення МФОЗНС «Регіон Карпат NEEKA надали змістовну  інформацію про підходи спрямовані на забезпечення інтеграції  ВПО та їхнього включення в життя громади, надання їм доступу до участі у місцевих програмах, використання інструментів місцевої демократії та низки інших можливостей, обговорили бачення представників місцевого самоврядування, які елементи притаманні поняттю безпечна громада.

 

Зазначимо, що в ході зустрічі переміщені особи отримали консультативну та інформативну допомогу у  вирішенні  проблематики,  яка виникає у ВПО щодо оформлення  соціальних виплат, отримання житла, харчування, пошуку роботи, організації власної справи, медичного обслуговування, організації навчання дітей в освітніх закладах та  налагодження інших комунікації.

 Захід пройшов дуже результативно за підсумками отриманої інформації  усі присутні  мали змогу поспілкуватися у форматі  діалогу з приводу вирішення проблемних  питань.

 

 Дякуємо всім учасникам та ініціаторам координаційної зустрічі, надіємося й надалі на тісну та злагоджену співпрацю.

 

Продовжуємо працювати щоб допомагати!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора