ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сьогодні світова спільнота відзначає Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2023 12:39
Кількість переглядів: 60


Фото без опису

Цей день проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року в пам’ять про жертв нацистського терору під час Другої світової війни. Хроніка Голокосту – це біль і жах єврейського народу, це одна з найстрашніших трагедій та один із найбільших злочинів в історії людства. 

Цього дня ми не тільки згадуємо жертв людиноненависницької політики, але й засвідчуємо прагнення до боротьби з антисемітизмом, расизмом та всіма іншими формами нетерпимості, які можуть призвести до цілеспрямованого насилля стосовно окремої групи людей. Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту має нагадати усім тиранам і агресорам сьогоднішнього світу про небезпечність і наслідки їхніх дій, у тому числі персонально для них. 

На жаль, і в наші дні в деяких країнах світу панують тирани, яких історія нічого не навчила. Яскравий приклад цього – теперішня війна російського агресора з Україною, який поставив собі за мету знищити українську націю. Але за кожен злочин обов’язково буде покарання. І цей день – ще одна нагода для міжнародної спільноти переосмислити поняття колективної безпеки в сучасному глобалізованому світі, бо якщо в будь-якій його частині розпочинаються агресія і терор, то загроза насправді існує для всіх. Пам’ятаймо ж про це, згадуючи мільйони жертв Голокосту та вшановуючи їхню пам’ять.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора