ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Забезпечуємо роботу «Пунктів незламності», щоб у час війни бути готовими до будь-яких ситуацій

Дата: 24.01.2023 10:11
Кількість переглядів: 75

 

Фото без опису

 

 

«Пунктів Незламності», створених у рамках ініціативи Президента України Володимира Зеленського, на Прикарпатті налічується 180, з яких 122 стаціонарні пункти організовані органами місцевої виконавчої влади і місцевого самоврядування. 35 стаціонарних та 11 мобільних «Пунктів незламності» організовані головним управлінням ДСНС України в області. Ще два пункти розташовані на залізничних вокзалах в Івано-Франківську та Коломиї.

Нагадаємо, що у таких пунктах громадяни можуть зігрітися, випити теплого чаю, зарядити свої телефони та відпочити. Тут є необхідний запас води, місця для маломобільних людей. До слова, «Пункти незламності» також функціонують у відділеннях поліції в області.

Зазначені послуги населенню можуть надати ще й 156 об’єктів рітейлу, в тому числі 48 автозаправних станції, 26 аптек, 61 відділення банків, 21 супермаркет.

Про роботу «Пунктів незламності» сьогодні мовилося під час наради голови обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук з головами районних військових адміністрацій, територіальних громад і керівниками структурних підрозділів ОДА, правоохоронних органів, територіальних органів міністерств і ЦОВВ.

Доповідаючи із зазначеного питання, начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Володимир Стебницький розповів, що у грудні 2022 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 1401, якою регламентовано роботу пунктів незламності, затверджено порядок їх організації та функціонування. У той же час», за його словами, аналіз роботи наявних «Пунктів незламності» в області свідчить про їхню недостатню кількість та низьке відсоткове відношення числа населення, яке може там одночасно перебувати, до загальної кількості мешканців районів. Наприклад, в Івано-Франківському районі, де орієнтовно проживає 580 тис. людей, створені 35 пунктів і, відповідно, тільки 1,18 відсотків жителів охоплені «Пунктами незламності». Аналогічна ситуація склалася й в інших районах області. Тому, зауважив посадовець, наразі області потрібно розгорнути ще 298 додаткових пунктів.

Своєю чергою Світлана Онищук зазначила, що нині на Прикарпатті потреба в додатковому обігріві та електроенергії залишається стабільною. Сприяє цьому і погода, адже немає низьких температур повітря.

«Два місяці ми спостерігаємо нетипову для зими погоду. Та разом з тим маємо бути готові до будь-якої надзвичайної ситуації, бо живемо у час війни і передбачити наступний день практично неможливо, – сказала керівниця ОВА. – Нещодавно по енергетичному об’єкту області нанесено ракетні удари, для його повного відновлення потрібен один рік. Тому продумати усе потрібно до найдрібніших деталей. Маємо готувалися до найскладніших випадків».

Вона доручила головам РВА забезпечити контроль щодо створення додаткових пунктів незламності, а також акцентувала увагу на облаштуванні в них місць для людей з інвалідністю.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора