ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День Соборності України «Єднання Сили і духу»

Дата: 20.01.2023 16:38
Кількість переглядів: 59

Фото без опису

 

Проголошення Соборності Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки 104 ріки тому, 22 січня 1919 року, є історичним актом об’єднання українських земель в єдину державу. Наш народ, що століттями був розділений між різними країнами, отримав можливість об’єднатися на своїй землі в цілісній Україні. Акт Злуки уособлює споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну національну державу. Він став виявом волі українців до етнічного та територіального визнання, свідченням становлення нації. Самостійність і соборність – віковічні мрії українців, які жили століттями на відірваних одна від одної частинах України, стали реальністю. Великий день великого народу – День Соборності України.

Сьогодні, 20 січня напередодні Дня Соборності України офіційні заходи відбулись у смт Верховина біля Стели Героїв Небесної Сотні за участі керівництва району, працівників організацій та установ району, громадськості. Захід розпочався з виконання Державного Гімну та покладання квітів Героям, які віддали свої життя за свободу нашої держави.

В рамках відзначення Дня Соборності у історико-краєзнавчому музеї «Гуцульщина» відбувся реквієм пам´яті загиблих Героїв Верховинщини «Наш дух не зламати!!! Свободу не вбити !!! Герої не вмирають!!!».

Біля «Стіни Пам´яті» всі присутні спільно зі священнослужителями молилися за всіх Героїв, хто поліг у страшній війні за волю України.

Вони всі відважні українські воїни, які стали символом гідності віддавши життя за нову, відроджену Україну.

Ми всі у вічному боргу перед матерями й батьками за те, що вони виростили мужніх і сміливих патріотів . І низько схиляємо голови перед дітьми, які втратили батьків. Тож Молитвою, добрим словом, згадаймо Героїв, які боролися і віддали життя за долю України і наше майбутнє.

Слава Україні!

Слава Героям України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора